Metiner'den Arınç'a yanıt: Ahmak olanlarla işimiz yok

Metiner, kendisine yönelik sert ifadeler kullanan Arınç'a verdiği yanıtta, "Kendisine ‘ahmak’ diyen bir insanı bundan sonra hiçbir şekilde muhatap almayacağımı da buradan duyuruyorum. Ahmak olanlarla işimiz yok" ifadelerini kullandı.

Metiner'den Arınç'a yanıt: Ahmak olanlarla işimiz yok

AKP’nin kurucularından olan eski Meclis Başkanı Bülent Arınç ile AKP’li Mehmet Metiner arasındaki tartışma büyüyor. Metiner, dün Haber Global’de katıldığı bir programda Arınç’ın sözlerine yanıt verdi.

“Ben düşmanımın da mert olmasını istiyorum ya” diyen Metiner, “Bugüne kadar kimsenin gölgesine sığınarak siyaset yapmadım. Hiçbir kimsenin de adamı olmadım” ifadelerini kullandı.

Metiner, şöyle devam etti: “Buradan söyleyecek çok sözüm vardı. Ama siyaseti de tartışmayı da tehdit ve şantaja indirgeyecek kadar FETÖ ahlakıyla konuşlandırmış bir insana cevap vermeyi bile zül addediyorum. Kendisine ‘ahmak’ diyen bir insanı bundan sonra hiçbir şekilde muhatap almayacağımı da buradan duyuruyorum. Ahmak olanlarla işimiz yok.”

NE OLMUŞTU?

Bülent Arınç, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katılıp konuşma yaptığı “Türk Demokrasi Vakfı; Yeniden” adlı toplantıda, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ve iktidara yönelik dikkat çeken eleştiriler sıralamıştı.

“Tatlı su balığı siyasetçileri var, suya sabuna dokunmadan” ifadelerini kullanan Arınç, şunları kaydetmişti:

“Majestelerinin gazetecileriyle bazen baş başa gelirler havanın güzelliğinden suyun berraklığından bahsederler. O sırada da bazı ufak tefek şeyler konuşurlar. Zannedersiniz ki bir şey söyledi. Majestelerinin gazetecilerine havanın güzelliğinden, suyun berraklığından bahsetmek yeterli değil. Öksürmenin zamanıdır, bağırmanın zamanıdır, ‘Kral çıplak’ demenin zamanıdır.”

Bu sözlere tepki gösteren eski Mehmet Metiner ise Bülent Arınç’ın ismini duymak istemediklerini söyleyerek, “Bizim gönlümüzde bir yeri kalmamıştır. İnşallah partimizden de ihraç olur gider. Yeter artık yani. Bülent Arınç’ın ismini duymak istemiyoruz, yeter artık. Onu partide tutanlara da yazıklar olsun diyorum. Kim olurlarsa olsunlar” demişti.

Arınç ise, “Şahsımın partiden ihracını talep edecek cüreti nereden buluyor, bu gücü kimlerden aldığını düşünüyorsun? Sen ki sürekli birilerinin gölgesinde sana ihsan edilenle beslenen, ondan alacağını tüketip sonrakine geçen bir zavallısın” yanıtını vermişti.