Metin Lokumcu davası 1 Temmuz'a ertelendi

Trabzon 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde saat 09.30’da görülmeye başlanan davada aralarında 13 sanık polis ‘taksirle ölüme neden olmak’ suçundan yargılanırken, davanın 1 Temmuz 2022 tarihine ertelenmesine karar verildi.

Metin Lokumcu davası 1 Temmuz'a ertelendi

Artvin Hopa’da 31 Mayıs 2011’de dönemin Başbakanı Erdoğan’ın mitingi öncesi düzenlenen eylemde polisin sıktığı biber gazı sonucu yaşamını yitiren devrimci öğretmen Metin Lokumcu’nun ölümüyle ilgili davaya bugün devam edildi. Trabzon 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde saat 09.30’da görülmeye başlanan davada aralarında 13 sanık polis ‘taksirle ölüme neden olmak’ suçundan yargılanırken, davanın 1 Temmuz 2022 tarihine ertelenmesine karar verildi.

Metin Lokumcu Davası hesabının aktardığına göre, sanık Erol Darcan, “Erzurum ilinden 74 kişiyle ben de dahil hareket ettik. Bir gün önce Hopa’ya vardık. Bir gün önce ilçe emniyetiyle temas kurduk. Orada bir basın açıklaması olacağı söylendi. Akşam il emniyet ve ilçe emniyet müdürüyle bir toplantı yapıldı. Ertesi gün belirtilen saatte görev aldım. İlçe emniyet müdür o gün anons yaptı. Kaymakam bey müdahele emri verdi. Emir bana telefon ile Fatih Ünlü tarafından iletildi. Miting alanında görevli olduğum için ben karşıya geçtim. Sonra ölüm haberi geldi ve olaylar daha da arttı. Erzurum’dan gelen 4 kişi gaz kullandı. Müdahale emrini dönemin Hopa kaymakamı ilçe emniyeti aracılığıyla verdi” dedi.

Darcan, mahkeme başkanı tarafından yöneltilen ‘olay gününe ait gazın yoğun olduğu fotoğraftaki gazı kimin attığı’ sorusuna, “Burada Erzurum ekibi görülüyor ancak biz neden kendi ayağımızın dibine gaz atalım” yanıtını verdi.

Mahkeme başkanı ayrıca, Erol Darcan’a gaz kullanan sivil giyimli kişinin kim olduğu sorusunu yöneltti. Darcan, “Başbakan’ın öncü korumalarından biri olabilir” diyerek yanıtladı.