Meteoroloji uyardı: Yoğun kar yağışı geri dönüyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre Balkanlardan giriş yapacak olan yoğun kar yağışının Çarşamba gününden itibaren Trakya Bölgesi'nde etkili olması bekleniyor

Meteoroloji uyardı: Yoğun kar yağışı geri dönüyor

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 45 il için sarı 2 il için de turuncu kodlu uyarıda bulundu. Meteoroloji şiddetli yağış, fırtına, dolu, kar gibi doğa olaylara karşı vatandaşların tedbirli olması gerektiğini belirtti.

İstanbul Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezi’nce yapılan açıklamada, Trakya’nın yarın öğleden sonra kuvvetli yağışların etkisi altına gireceği belirtildi. Yağışların Edirne, Tekirdağ çevrelerinde kuvvetli olması, metrekareye 20-50 kilogram düşmesi bekleniyor. Yağışların çarşamba günü zamanla karla karışık yağmura ve kar yağışına döneceği tahmin ediliyor. Çarşamba gece saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenen yağışların neden olabileceği ulaşımda aksama, su baskını, yıldırım, sel gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısında bulunuldu.

KAR YAĞIŞI ETKİSİNİ ARTTIRACAK

Başta İstanbul olmak üzere ülkenin birçok noktasında etkili olan kar yağışı bu sefer de Balkanlar üzerinden geliyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü resmi internet sitesi verilerine göre Çarşamba günü Edirne ve Kırklareli’nde başlaması beklenen kar yağışının aynı gün Tekirdağ’da da etkili olması bekleniyor.

Trakya’yı etkisi altına alması beklenen kar yağışının, İstanbul-Tekirdağ sınırına kadar etkili olacağı tahmin ediliyor.

CNN Türk Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu tahminlerde bulundu:

“Edirne ve Kırklareli çarşamba günü (3-4 Şubat) yoğun kar yağışı var şimdiden önleminizi alın. Perşembe gününe de devam eder. Salı günü şiddetli yağmur ile başlar. Sıcaklık 2 günde 10 C düşer. Tekirdağ da karla karışık yağmur olur. İstanbul’da bu günlerde yağmur olacak şimdilik.

ANADOLU’NUN İÇ KESİMLERİNDE BUZLANMAYA DİKKAT

İstanbul da sıcaklık 8-9 derece ve parçalı bulutlu. Salı akşamı yağmur geliyor. İzmir 12 C, Ankara 2, Antalya 16 C. Anadolu’nun eğimli yüzeylerinde çığ riski devam ediyor. Buzlanma ve don olayına dikkat. Kar kalınlıkları Tunceli Ovacık 215cm, Kartalkaya 210 cm, Palandöken 147cm.

Bugün kuzey ve batı bölgelerinde yağış yok. Akşama İç Anadolu’dan da yağış çekilecek. Aksaray, Nevşehir, Kırşehir, Kayseri, Sivas, Yozgat ve Tokat de Kar yoğun. Antalya’nın doğusunda ve Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş ve Adıyaman da kuvvetli yağmur Yükseklerde (600-800 m) yoğun kar var.”