Merkez Bankası'ndan bankalara 'döviz' uyarısı

Merkez Bankası, bankalara yurt dışı yerleşik bankalarla döviz alım satım işlemlerini piyasa saatleri dışında yapmamaları için uyarıda bulundu.

Merkez Bankası'ndan bankalara 'döviz' uyarısı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), yurt içi bankalara yurtdışı yerleşik bankalarla döviz alım satım işlemlerini piyasa saatleri dışında yapmamaları konusunda yazılı uyarıda bulundu.

BBC Türkçe’nin aktardığı habere göre; Merkez Bankası iletisinde, “Son dönemde yurt içi bankalarımızın özellikle geç saatlerde yurt dışı yerleşik bankalar ile döviz alım satım işlemi gerçekleştirdiği görülmüştür. Bu konuda gereken hassasiyetin gösterilmesi, bankamız politikalarının etkinliği ve finansal sistemin sağlıklı işleyişi açısından önem arz etmekte olup, bankalarımızın gerekli tedbiri almaları beklenmektedir” denildi.

Uyarı yazısında ayrıca bankaların yurtdışı yerleşiklere yüksek miktarda TL gönderdiği ve bu tutarların dövize dönüştürüldüğüne dikkat çekildi ve bankalardan müşterilerine bu işlemleri yurt içi piyasalarda yapmalarının mümkün olduğunun bildirilmesi ve önerilmesi istendi.

Bu konularda gerekli adımların atılmaması halinde Merkez Bankası’nın tedbir alacağı belirtildi.

TCMB mayıs ayında da aynı konuda sözlü uyarıda bulunmuştu.