'Memleket Sohbetleri'nin son adresi Kozyatağı oldu

Konuşmasına Sosyalist Güçbirliği'nin durduğu yer üzerine devam eden Tekerek, Türkiye Komünist Hareketi'nin bu ittifakın kurulmasında "önemli bir rol" oynadığını belirtti.

'Memleket Sohbetleri'nin son adresi Kozyatağı oldu

Türkiye Komünist Hareketi’nin düzenlediği “Memleket sohbetlerinin” son durağı Kozyatağı oldu. Kozyatağı Kültür Merkezi’nde yapılan etkinlikte “Türkiye’nin sol seçeneği” konuşuldu. Etkinliğe Kozyatağı mahallesinden emekçiler katılırken, Sosyalist Güçbirliği’nde yer alan Sol Parti’nin mahalle temsilciliği de etkinliğe destek verdi. “Memleket Sohbetleri” sunumunu TKH Genel Başkanı Aysel Tekerek yaptı.

Etkinlik TKH Kadıköy İlçe Örgütü adına yapılan konuşmayla başlarken, sözü daha sonra Aysel Tekerek aldı. Konuşmasına Türkiye’nin içinden geçtiği koşullara değinerek başlayan Tekerek, içinden geçilen dönemi “tarihi” olarak nitelendirdi. Düzenin sıkışmışlığına değinen Tekerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Geçmişte AKP’yi nasıl yeneriz diye konuşuyorduk. Ancak şu anda ‘AKP ne yapacak da kazanmak için adım atacak?’ şeklinde konuşuyoruz. AKP’nin sıkışmışlığı tam olarak burada. Artık kaybeden bir iktidar var ve attığı adımlar bu kaybetmeyi engellemek üzere. Öte yandan muhalefetin de durumu farklı değil. Muhalefet bir restorasyon programı öne sürüyor ve “aman provokasyon çıkar” diyerek emekçilere “bekleyin” diyor. Siyaset, emekçilerden uzak tutuluyor” dedi.

Konuşmasına Sosyalist Güçbirliği’nin durduğu yer üzerine devam eden Tekerek, Türkiye Komünist Hareketi’nin bu ittifakın kurulmasında “önemli bir rol” oynadığını belirtti. HDP’nin kurduğu Emek ve Özgürlük İttifakına da değinen Tekerek, esas önemli olanın “Sosyalist Güçbirliği”‘nin büyümesi olduğunu belirtti. Türkiye Komünist Hareketi’nin önümüzdeki dönem “güçlü bir destek” istediğini belirten Tekerek, “görevimiz güçlü ve örgütlü bir alternatifi yaratmaktan geçmektedir” diye belirtti.

Aysel Tekerek’in konuşmasının ardından soru cevap kısmına geçilirken, Kadıköy’ün semtlerinde, emekçilerin yan yana geleceği daha büyük buluşmaların yapılması vurgusu yapıldı.