Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi şantiyesinde çalışan işçiler iş bıraktı

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi şantiyesinde çalışan işçiler, ücretlerinin ödenmemesi nedeniyle iş bırakma eylemi başlattı.

Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi şantiyesinde çalışan işçiler iş bıraktı

İnşaat ve Yapı İşçileri Sendikası (İYİ-SEN) resmi sosyal medya hesabından Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi şantiyesinde çalışan işçilerin iş bırakma eylemine başladığını duyurdu. Yapılan tüm görüşmelerin olumsuz geçmesi ve işçilerin ücretlerinin ödenmemesi nedeniyle işçiler iş bırakma eylemi kararı aldıklarını açıkladı.

İŞÇİLERDEN AÇIKLAMA

“Bizler Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi şantiyesinde Ceylan İnşaat ile Taşeron AYM Mekanik’te çalışan işçileriz. İYİ-SEN üyeleri olarak Ceylan ve AYM yetkilileriyle yaptığımız tüm görüşmeler olumsuz geçtiği için bizler de yarından itibaren yasal haklarımız kullanarak iş bırakma eylemine geçiyoruz. Tüm yetkilileri davet ediyoruz, işçiden emekten yana olan herkesi sesimize ses olmaya davet ediyoruz. İnşaat işçisi köle değildir!”

İYİ-SEN’DEN AÇIKLAMA

“Burdur Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi şantiyesinde çalışan sendika üyesi işçi arkadaşlarımızın aylarca ücretleri verilmemiştir.
Ana firma Ceylan İnşaat ile Taşeron AYM Mekanik firmasını uyarıyoruz. Üyelerimizin haklarını derhal verin. İnşaat işçisi köle değildir.”