MEF Üniversitesi'nde eğitim ücretlerine yüzde 55 zam

"Bu sıkıntıların kaynağı eğitim özelleştirilmesiyle alakalıdır. Özel üniversitelerde okuyan birçoğumuz eğitim hayatımız boyunca, yemekhane, barınma gibi temel ihtiyaçlarımızı karşılama noktasında sıkıntı çekiyoruz."

MEF Üniversitesi'nde eğitim ücretlerine yüzde 55 zam

Ekonomik krizin artmasıyla birlikte her alanda gelen zamlar eğitimde de etkisini sürdürüyor. Geçtiğimiz haftalarda yurt ücretlerine gelen yüksek zamların ardından şimdi de özel üniversiteler zam furyasından etkilenecek gibi görünüyor.

MEF Üniversite’si rektörü Prof.Dr. Muhammed Şahin imzası ile öğrencilere gelen e-postada okul ücretlerine %55 zam yapıldığı duyuruldu. Gazete Manifesto’ya ulaşan MEF üniversitesi öğrencisi şu ifadelerde bulundu:

“Ben MEF Üniversitesin’de yüzde 50 burslu okuyan bir öğrenciyim. Türkiye’de yaşanan ekonomik krizin eğitime de yansımasıyla birlikte okul ücretlerimize yüklü zamlar yapıldı. Birçok arkadaşımız okul ücretlerine gelen artıştan sonra ailelerinin zor duruma gireceğini ve çalışmak zorunda kalacakları belirttiler. Hatta bu durum sonrasında özel üniversitelerde okuyan birçok arkadaşımızın eğitim öğretim hayatına devam edebileceği tartışma haline gelmiştir.

Bu sıkıntıların kaynağı eğitim özelleştirilmesiyle alakalıdır. Özel üniversitelerde okuyan birçoğumuz eğitim hayatımız boyunca, yemekhane, barınma gibi temel ihtiyaçlarımızı karşılama noktasında sıkıntı çekiyoruz.

Yemekhane ücretlerimiz, okulun içinde kantin ve özel şirketlerin açtığı kafelerin pahalılığı bize büyük sıkıntılar yaratıyor.

Tüm bu sorunların temelinde eğitimin sektör haline getirilmesi yatmaktadır. Bu sorunların çözümü ise özel üniversitelerin devletlestirilmesi ve eğitimin her koşulda parasız ve eşit bir şekilde gençliğe sunulmasından geçmektedir.”