MEB ve müftülük işbirliğinde imamlar ve vaizler okullarda seminer veriyor

Müftülük, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı tüm okul, yurt ve pansiyonlarda vaiz, imam ve müezzinle sosyal, kültürel etkinlikler düzenleyebilecek. Veli Der'den protokole tepki geldi.

MEB ve müftülük işbirliğinde imamlar ve vaizler okullarda seminer veriyor

Amasya İl Müftülüğü ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında geçen hafta “ahlaki değer” protokolü imzalandı. Öğrencilere ‘milli, manevi ve ahlaki değerlerin benimsetilmesini’ amaçlayan protokol İl Milli Eğitim ve İl Müftülük resmi internet sitesinden duyuruldu. Protokolün detayları ortaya çıktı.

Cumhuriyet’in haberine göre Müftülük, Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı tüm okul, yurt ve pansiyonlarda kendi personeliyle (vaiz, imam, müezzin) sosyal, kültürel etkinlikler düzenleyebilecek.

Okul idarecileri ve öğretmenler bu etkinlikleri öğrencilere duyuracak ve katılmaları için teşvik edecek.

MÜFTÜLÜĞÜN HEDEFİNDE ÖĞRETMENLER DE VAR

Müftülük, öğretmenlere yönelik de sempozyum, seminer, panel, çalışma toplantıları, eğitim materyali hazırlama ve ‘geliştirme çalışmaları’ da yapacak.

REHBER ÖĞRETMENLER DURURKEN VAZİLER SEMİNER VERİYOR

Amasya İl Müftülüğü imzalanan protokolden sonra harekete geçti. Müftülük personeli vaizler ve imamlar okullarda etkinlik yapmaya başladı. Amasya il genelinde yüzlerce alanında uzman, pedagojik formasyona sahip rehber öğretmen dururken vaiz ve imamlar okullarda “teknoloji bağımlılığı ve sosyal medya” konusunda seminer veriyor.

VELİ DER: PEDAGOJİ BİLGİSİ OLMAYANLAR ÇOCUKLARIMIZA SEMİNER VERİYOR

Veli Der Genel Başkanı Ömer Yılmaz, “Çocuklarımıza pedagoji bilgisi ve eğitimci kimliği olmayan kişiler tarafından seminer verildiği bilgisini aldık. Bu protokol iptal edilmeli” dedi.