Mahmut Alınak: İmralı’da görüşmeler başlamıştır, Öcalan seçimlerde tarafsız kalınmasını isteyecektir

Eski DEP Milletvekili Mahmut Alınak, "Erdoğan ve MHP, tarih sahnesindeki rollerini bitirmemek için İmralı’nın kapısını çalacaktır. Bana göre görüşmeler başlamıştır" dedi.

Mahmut Alınak: İmralı’da görüşmeler başlamıştır, Öcalan seçimlerde tarafsız kalınmasını isteyecektir

Eski DEP Kars ve Şırnak Milletvekili Mahmut Alınak, AKP’li Cumhurbaşkanı  Tayyip Erdoğan’ın “Edirne’deki en büyük hesabı İmralı’dakine verecek” sözlerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Medyascope’a konuşan Alınak, 2019 yılındaki İstanbul seçimleri öncesinde İmralı’dan getirilen mektup konusunda iktidarın ders almış olduğunu tahmin ettiğini söyleyip “Erdoğan ve MHP, tarih sahnesindeki rollerini bitirmemek için İmralı’nın kapısını çalacaktır. Bana göre görüşmeler başlamıştır. Bir zamanlama hatası yapılmaz ise görüşmeler ile birlikte Öcalan üzerindeki tecrit kalkacak ve Öcalan’ın yapacağı bir çağrı cumhurbaşkanlığı seçimi üzerinde yüzde yüz olmasa bile etkili olacaktır” ifadelerini kullandı.

Alınak, açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Öcalan’ın çıkıp ‘CHP’ye oy verin’ demesi için hiçbir sebep yoktur. ‘Erdoğan’a oy verin’ dese Erdoğan’ın bugüne kadar yaptıklarını da meşrulaştırmış olacaktır. Bana göre Öcalan, bu koltuk kavgasında tarafsız kalınmasını isteyecektir. Bu çağrısı ya avukatları ya da siyasetçiler üzerinden olabilir. Bunun karşılığında Öcalan’ın talepleri de olacaktır. Sadece tecritin kaldırılması değil, bir müzakere başlamış olacaktır.”