Mahkeme İmamoğlu'na hapis cezası ve siyasi yasak kararı verdi!

Duruşma öncesi Anadolu Adalet Sarayı çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı.

Mahkeme İmamoğlu'na hapis cezası ve siyasi yasak kararı verdi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkan ve üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası kararı verildi. Verilen kararla birlilte İmamoğlu hakkında siyasi yasak süreci başlamış oldu.

Duruşmada esas hakkındaki görüşünü tekrarlayan savcı, İmamoğlu için en üst sınırdan (4 yıl 1 ay) hapis cezası ve Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) ‘siyasi yasak’ da içeren 53. maddesinin de uygulanmasını talep etti. Reddi hakim talebini bir kez daha reddeden mahkeme, saat 13.15’te duruşmaya 16.00’ya kadar ara verdi. Duruşma, 3 saatlik aranın ardından 16.08 itibarıyla yeniden başladı. Avukat savunmalarının ardından mahkeme heyeti kararını açıklamak üzere duruşmaya 30 dakika ara verdi.

Verilen son aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, İmamoğlu hakkında 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verdi. Mahkeme, İmamoğlu hakkında TCK’nin ‘siyasi yasak’ içeren 53. maddesinin de uygulanmasına hükmetti. İmamoğlu’na siyasi yasak gelmesi için davanın istinaf ve temyiz aşamalarının tamamlanması gerekiyor. Karar kesinleşirse İBB Meclisi İmamoğlu yerine yeni başkan seçecek. İmamoğlu ayrıca 2023 ve 2024 seçimlerine de katılamayacak.

İMAMOĞLU’NDAN İLK AÇIKLAMA

İmamoğlu, verilen cezanın ardından yaptığı ilk açıklamada, “Halkın verdiği yetkiyi bir avuç insan alamaz. Mücadelemiz daha güçlü başlıyor Allah’ın izniyle” dedi.