Madenci tekmeleyen Yerkel'in yeni görevinde alacağı maaş belli oldu: Euro üzerinden maaş, Mercedes marka araç

Soma'da dönemin başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a tepki gösteren madenciyi tekmeleyen Yusuf Yerkel'in yeni atandığı ateşelik görevinde ne kadar kazanacağı ve hangi haklara sahip olacağı belli oldu. Yerkel'in acılı madenciyi tekmelemesi Erdoğan tarafından ödüllendirilmesine neden oldu.

Madenci tekmeleyen Yerkel'in yeni görevinde alacağı maaş belli oldu: Euro üzerinden maaş, Mercedes marka araç

Yusuf Yerkel, Türkiye’de 13 Mayıs 2014 yılında yaşanan 301 işçinin yaşamını yitirdiği Soma maden katliamında AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a tepki gösteren  madenci Erdal Kocabıyık’ı tekmeleyerek Türkiye’nin gündemine oturmuştu. Yerkel o dönem başbakanlık koltuğunda oturan Recep Tayyip Erdoğan’ın özel kalem müdür yardımcılığını yapıyordu. Attığı tekme sonrası tepkiler üstüne darp raporu alan Yerkel ödül gibi bir atamayla yeniden gündem oldu. Yusuf Yerkel’in atandığı Almanya’daki yeni görevinin detayları ve kazancı ortaya çıktı. Sözcü’den Ali Gülen’in aktardığı habere göre; Yerkel’e 6 bin avro ve son model Mercedes verilecek.

Yerkel’in, Türkiye’nin Frankfurt Başkonsolosluğu’na Ticaret Ataşesi olarak atanması tepki çekti. İktisat ihtisası görmemiş ve Gümrük Mevzuatı ile ilgili eğitimi olmayan, ve Uluslararası İlişkiler eğitimi alan Yerkel’in nasıl bir performans sergileyeceği merak konusu oldu.

TEKMECİ YERKEL’E ÖDÜL GİBİ ATAMA: 

Avrupa’nın finans merkezi sayılan Alman kenti Frankfurt’a yapılan bu atama Yerkel’i ihya edecek.  3 veya 4 yıl süresince görev yapacak olan Yerkel’in bu sürede, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nden alacakları ise şöyle: