Lugansk Halk Cumhuriyeti: Suriye’ye tahıl tedarik etmeye hazırız

Lugansk Halk Cumhuriyeti (LHC) lideri Leonid Paseçnik, "Suriye halkı ve Suriye hükümeti, Donbass cumhuriyetlerinden gelecek her türlü yardıma güvenebilir" dedi.

Lugansk Halk Cumhuriyeti: Suriye’ye tahıl tedarik etmeye hazırız

Rusya’nın St. Petersburg kentinde bu yıl 25’incisi düzenlenen Uluslararası Ekonomi Forumu çerçevesinde açıklama yapan Paseçnik, LHC’nin Suriye’ye ‘büyük bir zevkle’ tahıl tedarik etmeye hazır olduğunu ifade etti.

Sputnik Türkiye’de yer alan habere göre: Paseçnik, “Suriye’ye tahıl da tedarik etmeye hazırız. Suriyeli kardeşlerimize destek olmalıyız. Katılan topraklar dikkate alındığında, cumhuriyetin tahıl ihtiyacının yüzde 100 karşılanacağını ve kesinlikle tahıl fazlası olacağını düşünüyorum, bu tahılı Suriye’ye büyük bir zevkle tedarik edeceğiz” diye konuştu.

‘Donbass Cumhuriyetlerinin yönetiminin Şam ile gıda endüstrisi, üretim, teknoloji ve deneyim alışverişi alanında işbirliği yapmanın üzerinde çalıştığına’ dikkat çeken Paseçnik, “(Suriye Devlet Başkanı) Beşar Esad’ın DHC (Donetsk Halk Cumhuriyeti) ve LHC’ni tanıdığını duyurması, bizim için çok önemli ve anlamlı bir olay” dedi ve şöyle devam etti:

“Sadece eski sosyalist kamp ülkeleri tarafından değil, özellikle Suriye olmak üzere yabancı ülkeler tarafından da tanınmaktan çok memnunuz. Suriye halkı ve Suriye hükümeti, Donbass cumhuriyetlerinden gelecek her türlü yardıma güvenebilir. Hayal kırıklığına uğratmayacağız. Her zaman yardım edeceğiz, dostluk ve yardım eli uzatacağız.”