Lavrov'dan Türkiye açıklaması: Ukrayna limanlarının mayından temizlenmesi konusunda anlaştık

Lavrov, Putin ile Erdoğan’ın, Türkiye tarafının Ukrayna limanlarının mayınlardan temizlenmesine yardım edeceği konusunda anlaştıklarını söyledi.

Lavrov'dan Türkiye açıklaması: Ukrayna limanlarının mayından temizlenmesi konusunda anlaştık

Suudi Arabistan ziyaretinin sonunda basın toplantısı düzenleyen Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, “Putin ile Erdoğan arasındaki görüşme sonucunda, rehinelerin ve gelişmekte olan ülkelerin ihtiyaç duyduğu kargoların bulunduğu gemilerin salıverilmesi için Türk meslektaşların Ukrayna limanlarının mayından temizlenmesine yardım etmeye çalışması konusunda mutabakat sağlandı” dedi.

Lavrov, mayın temizleme operasyonunun Ukrayna’nın askeri potansiyelini güçlendirme ve Rusya’ya zarar verme girişimleri olmadan gerçekleştirilmesi gerektiğini kaydetti.

Ukrayna’nın Batı’dan silah talep ederek tüm ahlak sınırlarını çiğnediğini ve çok namlulu roketatar sistemlerinin tedariki halinde Kiev’in Batı’yı askeri faaliyetlere müdahil olma konusunda kışkırtacağını belirten Lavrov, akıllı Batılı politikacıların çatışmayı genişletmenin risklerini anladığını ve bu tür senaryoları kabul etmediğini, fakat yine de Batı’daki herkesin bu bakış açısına bağlı olmadığını ifade etti.
Lavrov, bu tür silahların Kiev’e tedarikinin üçüncü ülkelerin silahlı çatışmalara katılması riskini oluşturacağının da altını çizdi.