Lavrov: Ukrayna provokasyonlara devam edecek

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Ukrayna'daki özel askeri harekatın ABD ve ona bağlı diğer Batılı ülkelerin dünyada tam hakimiyet kurmaya yönelik pervasız çizgisine son verme amacıyla hazırlandığını belirtti.

Lavrov: Ukrayna provokasyonlara devam edecek

UKRAYNA’YLA MÜZAKERELERE DEVAM ETMEMEK İÇİN BİR NEDEN YOK’

Ukrayna’yla müzakerelere devam etmemek için bir neden görmediklerini söyleyen Lavrov, Ukrayna tarafı bazen 180 derece olmak üzere her seferinde yön değiştirse de, birkaç gün önce söylediklerini reddetse, Rusların sabırlı ve ısrarcı insanlar olduğunu belirtti.

‘BUÇA VE KRAMATORSK’TAKİ PROVOKASYONLAR ÇOK ÇİRKİN’

Lavrov, Buça ve Kramatorsk’taki provokasyonları çok çirkin bulduklarını söyledi. Rusya’nın Kramatorsk’la ilgili verileri sunmasının ardından Batı’nın ve Ukrayna’nın hemen ‘sesini kestiğine’ dikkat çeken Lavrov, şunları söyledi: “Dikkat edin; Buça konusunu bir haftadır bir şekilde kurcalamaya devam ederlerken Kramatorsk konusunda çok hızlıca sesleri kesildi. Görünen o ki, balistik füzeler de dahil aynı gün sunulan kanıtlar, ordumuzda Toçka-U füzesi bulunmaması gibi bir dizi diğer kanıt etkili oldu.”

Önümüzdeki günlerde Ukrayna’nın provokasyona devam edeceğini, Rusya Savunma Bakanlığı’nın Kiev rejiminin Batılı istihbarat servislerinin desteğiyle hazırladığı kimyasal maddeli yeni provokasyonlara ve toplu katliam mizansenlerine ilişkin istihbarat verilerini paylaştığını kaydeden Lavrov, Rusya’nın bu provokasyonlara bulgularla karşılık vermesi gerektiğini vurguladı.