Lavrov: 1917’de ve 1991’de olduğu gibi tarihi bir yol ayrımındayız

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Batı'nın Rusya'ya karşı yürüttüğü hibrit savaşın sonuçlarının herkes tarafından hissedileceğini belirtti.

Lavrov: 1917’de ve 1991’de olduğu gibi tarihi bir yol ayrımındayız

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Dışişleri ve Savunma Politikaları Konseyi’nde yaptığı konuşmada, Batı’nın Rusya’ya karşı yürüttüğü hibrit savaşın sonuçlarını tüm dünyanın hissedeceğini söyleyerek şunları kaydetti:

“Tıpkı 1917’de ve 1991’de olduğu gibi tarihi bir yol ayrımında bulunuyoruz. Dış şartlar radikal bir şekilde değişmekle kalmadı. Her gün derinden ve alabildiğine değişiyor. Ülkemiz de onlarla birlikte değişiyor. “Kolektif Batı”nın bize toptan bir hibrit savaş ilan etmesi, yaptığımız tercihi kolaylaştırıyor. Bunun ne kadar süreceğini tahmin etmek güç. Ancak sonuçları istisnasız herkesin hissedeceği açıktır.”

ABD ve Avrupalı politikacıların Rusya’yı tecrit etmeye yönelik tüm girişimlerinin başarısızlığa mahkum olduğuna vurgu yapan Lavrov, bunun birçok uzman tarafından da dile getirildiğine dikkat çekti.

Lavrov, Batı’nın Rusya’nın itibarını sarsmaya yönelik politikasını ‘yağmacı’ olarak nitelendirerek, Rusya’ya karşı uygulanan yaptırımların Moskova’yı eski ‘altın milyar’ dışındaki ülkelere daha da yaklaştırdığını ve bunun karşılıklı olan kaçınılmaz bir süreç olduğunu kaydetti.

Lavrov ayrıca, AB’nin bağımsızlığını tamamen kaybetmek üzere olduğunu ve Avrupalıların yaşam kalitesini ABD’nin çıkarlarlarına feda ettiğini vurguladı.