KYK yurdundaki öğrencilerden ek depozito ücreti isteniyor

"Zam haberleri üzerine öğrenci işlerini arayarak durumu öğrenmek istedim. Görevli memurlar tarafından zammın tüm Türkiye genelinde asgari ücrete gelen zamla orantılı olarak geldiği söylendi."

KYK yurdundaki öğrencilerden ek depozito ücreti isteniyor
Asgari ücrete gelen zam açıklamasından hemen sonra KYK yurt ücretlerine yüksek oranda zam yapıldığına dair bilgiler birçok mecrada yayılıyor.
Gazete Manifesto’nun ulaştığı Cevizlibağ Atatürk Kız Öğrenci Yurdunda kalan bir öğrenci yaşanan durumu şu şekilde anlattı:
“Zam haberleri üzerine öğrenci işlerini arayarak durumu öğrenmek istedim. Görevli memurlar tarafından zammın tüm Türkiye genelinde asgari ücrete gelen zamla orantılı olarak geldiği söylendi. Yurt ücretimizin 450 TL’den 800 TL’ye çıkarıldığını ifade ettiler. Bu süreçte depozito ücretlerinin ise 615 TL’den 1093 TL’ye çıkarıldığını ve farkı 20 gün içinde ödememiz gerektiği söylendi.’’
Yurtta kalan öğrenci ek depozito ücretine dair şunları ifade etti:
“Depozito ücretini her öğrenci ilk kez yurda kayıt olurken veriyor ve sonra çıkarken geri alıyor. Uzun yıllardır yurtta kalıyorum ve hiç ek depozito ücreti diye bir şey görmedim. Bize harcamaların arttığını ve bunun için ek depozito ücreti çıktığını ifade ediyorlar. Ve bugün duyurulan neredeyse 500 TL’lik ek ücreti 20 gün içinde istiyorlar. Ödemeyen öğrenciler ise yönetmelik gereği yurttan atılıyor. Krizin faturası bizlere ödetilmek isteniyor. Gençliğin durumu, nasıl hayatta kaldığımız ise bu düzenin umrunda değil. 20 günlük sürede haraç keser gibi 500 TL ödeyin yoksa yurttan atılacaksınız diyenlere karşı mücadele edeceğiz, emeklerimizi, hakkımızı ve geleceğimizi bu haramilere bırakmayacağız. “