Kürsüde su içen vekil yine hedefte: 'Bunlara oy verenlere ne demeli'

AKP'nin Avrupa yapılanması olan UİD'in yöneticisi Adem Taflan, Meclis kürsüsünde su içen Tufan Köse'yi hedef gösterdi. Köse, bununla da yetinmeyerek 'Bunlara oy verenlere ne demeli' dedi.

Kürsüde su içen vekil yine hedefte: 'Bunlara oy verenlere ne demeli'

AKP’nin Avrupa yapılanması olan, eski adıyla UETD olarak tanınan Uluslararası Demokratlar Birliği’nin (UİD) MKYK Üyesi Adem Taflan, TBMM kürsüsünde suç içen CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse’yi hedef gösterdi.

Taflan, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda Tufan Köse’nin kürsüde su içtiği ana ait fotoğrafına yer verip şu ifadeleri kullandı:

“Oruç tutan Müslümanlara inat TBMM Meclisinde göstere göstere su içmek en hafif tabiri ile sizin dininize saygı duymuyorum demektir.

Üstelik CHP’li vekilin bu davranışını HDP’li vekil burası laik bir Ülke bende Müslüman değilim diyerek desteklemesi, bunlara oy verenlere ne demeli”

2019’DAN KALMA GERİCİLİK

CHP’li Tufan Köse’nin Ramazan ayında iftar öncesi su içiyor olması nedeniyle hedef olması asıl olarak 2019 yılında yaşanmıştı. Tufan Köse, Meclis kürsüde yaptığı konuşma sırasında İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı seçiminin iptal edilmesine tepki göstermiş ve AKP ile MHP’yi eleştirdi.

Konuşmasının hemen ardından kürsüden inen Köse’yi hedef alan Maraş AKP milletvekili İmran Kılıç, “Siz önce kürsüden milletin ramazan ayına saygı gösterin. Burası Müslüman Türkiye’nin kürsüsü” demişti.

İmran Kılıç’ın bu sözlerinin ardından, Köse de “Din sömürüsü yapma, din sömürüsü. Yetim hakkı yiyorsun, haram yiyorsun ama orada su içiliyor diye bana bağırıyorsun, kul hakkı yiyorsun” diye cevap vermişti.

AKP’li Adem Taflan’ın 3 senelik olayı yeniden gündeme getirip ‘oruç’ tartışması açarak CHP’li ismi hedef göstermesi, sıkışan AKP’nin gericilikteki “hüner”inde zaman kavramını da ikinci plana attığını gösterdi.