"Kumarhaneler kralının annesi Saray'da görevli"

Gazeteci Barış Pehlivan, Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu üyesi Gülsüm Azeri'nin oğlunun İngiltere'deki 'kumarhane krallığını' anlattı.

Çok maaşlı bürokratlar gündeme gelmeye devam ederken, bunun son örneği Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları üyesi Gülsüm Azeri olmuş, geçtiğimiz günlerde kendisine altıncı maaşın bağlandığı ileri sürülmüştü.

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, Azeri’nin oğlu Sina Azeri’nin İngiltere’deki ‘kumarhane krallığını’ köşesine taşıdı.

Pehlivan, “Kumarhaneler kralının annesi Saray’da” başlıklı yazısında, Gülsüm Azeri’nin 2017’de Capital dergine verdiği söyleşide oğlunu anlatırken “Şimdi ise Harvard’dan arkadaşlarıyla kurduğu Kingsley Capital Partners özel sermaye şirketinin ortağı” ifadesini kullandığını hatırlattı.

Pehlivan, yazısında şunları kaydetti:

“O söyleşiden bir yıl sonra, anne Azeri, Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu Üyesi oldu. Ya oğlu Sina? Annesinin Saray’da Türkiye ekonomisini yönetmeye başladığı yıl, o da İngiltere’de yeni bir sektöre giriş yaptı. ‘City Gaming’ adlı bir şirket kurdu.”

Pehlivan, devamında bahsi geçen şirkete dair araştırmalar yaptığını, bu ‘çatı kuruluşun’ en büyük markasının ‘Game Nation’ olduğunu ve kumar alanında faaliyet gösterdiğini anlattı.

Pehlivan, “İçi ‘slot’ adı verilen kumar makineleriyle donatılmış, İngiltere’de onlarca yerde şubesi bulunan dev bir kumar imparatorluğundan bahsediyorum” diyerek, resmi sitelerinde ‘Mekanlarımızda bulacaklarınız’ başlığı altında kumar tutkunlarına şöyle seslendiklerini aktardı:

“Game Nation, İngiltere’de Slots Club piyasasının lideridir. Londra’nın merkezinde en yüksek sayıda olmak üzere, hepsi de ana caddeler üzerinde yer alan 57 oyun mekânıyla Game Nation eşsiz bir oyun deneyimi sunar. Bağımsız bir operatör olduğumuz ve imalatçı ya da herhangi bir markaya bağlı olmadığımız için, mevcut en iyi kumarhane ve klasik slot oyunlarından en geniş yelpazeyi sunma imkânına sahibiz. Rahat, konuksever ortamımız, iyi eğitimli ve dostane personelimiz, kaliteli, ücretsiz içki ve atıştırmalık ikramlarımızla yeni kulüplerimizi düzenli oyun severlerimizin beğenisine sunuyoruz.”