Kremlin: Operasyon süresini Putin belirleyecek

Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı askeri operasyon süresi hakkında Kremlin'den açıklama geldi.

Kremlin: Operasyon süresini Putin belirleyecek

Rusya’nın Ukrayna ‘ya karşı başlattığı askeri operasyon hakkında Kremlin’den açıklama geldi. Kremlin operasyonun süresi hakkında Putin’i işaret etti.

Peskov, Rusya’nın Donbass’taki operasyonunun ne kadar süreceğine Rusya Devlet Başkanı Putin’in karar vereceğini belirtti.

Kremlin Sözcüsü, yaptığı açıklamada, “Rusya’nın ülkeyi Nazilerden temizlemek için Ukrayna’da askeri operasyon başlattığını”  ve “Ukrayna’yı özgürleştirmek, Nazilerden, Nazi yanlısı insanlardan ve ideolojiden temizlemek gerekir” dedi.

Ve ayrıca Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in bugün büyük şirketlerin yöneticileri ile bir araya geleceğini duyurdu.

Sözcü, söz konusu kararda, ‘nasıl bir ilerleme kaydedildiğinin ve operasyonun amacının gerçekleşip gerçekleşmediğinin belirleyici olacağını’ söyledi.

Peskov, savaş çıktığının söylenip söyleyemeyeceği sorusuna, ‘Donbass’ta gerçekleşenin bir özel operasyon olduğunu, yaşananların savaş olarak tanımlayamayacağını’ şeklinde yanıt verdi.

Kremlin Sözcüsü, bir başka soru karşısında da, ‘Ukrayna’nın işgalinin söz konusu olmadığını’ söyledi ve bu kelimenin kullanılmasının ‘kabul edilemez’ olduğunu vurguladı.