KPSS skandalı büyüyor: Sorularda 'şifreleme' iddiası

KPSS'deki soru skandalı gündemdeki yerini korurken sınavla ilgili bir iddia daha ortaya atıldı. Eğitim uzmanı Sadık Gültekin Türkçe sorularında 'şifreleme' yapılarak cevapların sorulara gizlendiğini iddia etti.

KPSS skandalı büyüyor: Sorularda 'şifreleme' iddiası

Kamu Personel Seçme Sınavı’ndaki (KPSS) soruların sızdırıldığı iddialarının ardından başlatılan soruşturma sürerken, sınavla ilgili bir iddia daha ortaya atıldı. Eğitim uzmanı Sadık Gültekin Türkçe sorularında ‘şifreleme’ yapılarak cevapların sorulara gizlendiğini öne sürdü.

31 Temmuz 2022 tarihinde düzenlenen KPSS’nin ardından bazı soruların Yediiklim Yayınevi’nin deneme sorularıyla aynı çıkmasının ardından gelen tepkiler üzerine AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan, ÖSYM Başkanı Halis Aygün’ü görevden alarak yerine Bayram Ali Ersoy’u atadı. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken, Emniyet söz konusu yayınevine operasyon düzenledi. ÖSYM Başkanı Bayram Ali Ersoy, 31 Temmuz’da yapılan KPSS oturumlarının iptal edildiğini, 6-7 Ağustos 2022 ve 14 Ağustos 2022’de yapılacak KPSS oturumlarının da ertelendiğini duyurdu.

Soruşturma devam ederken Eğitim Uzmanı Sadık Gültekin Türkçe sorularında şifreleme yapıldığını öne sürdü.

Gültekin, “Şifrelemeyi ilk kelime ile son kelimede yapmışlar. Soruda cumartesi kelimesi geçiyor. 4. soru da C seçeneği Cumartesi C ile başlıyor. Albert Camu da Camu’yu vurguladığımızda vurguda ilk C seçeneği gelir, Doğru cevap C. Vebayı vurguladığımızda da ilk seçenek hangisi ‘veBa’ B. Doğru yanıt B.” dedi.