Korkmaz Karaca istifa etti, Peker'den ilk açıklama geldi

Sedat Peker, yolsuzluk iddialarıyla gündeme gelen AKP MYK üyesi Korkmaz Karaca'nın istifasının ardından açıklamada bulundu.

Korkmaz Karaca istifa etti, Peker'den ilk açıklama geldi

Ülkücü mafya lideri Sedat Peker’in yolsuzluk iddialarıyla gündeme gelen Cumhurbaşkanlığı Ekonomi Politikaları Kurulu üyesi ve AKP MYK üyesi Korkmaz Karaca, partideki ve Cumhurbaşkanlığı’ndaki görevinden istifa ettiğini açıklamıştı.

Karaca’nın istifasının ardından Peker’in “basın danışmanı” olarak nitelendirilen Emre Olur’un sosyal medya hesabı üzerinden olaya dair açıklama yapıldı.

”İstifa müessesesi siyasetin nefes almasını sağlayan onurlu bir davranıştır” ifadeleri kullanılan açıklamada, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AKP Elazığ Milletvekili Tolga Ağar’a ve AKP Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu’na “size rezilsiniz demekten başka acaba ne yapabiliriz?” diyerek denildi.

Söz konusu açıklama şöyle:

“İstifa müessesesi siyasetin nefes almasını sağlayan onurlu bir davranıştır. Serkan Taranoğlu’na, Korkmaz Karaca’ya bundan sonraki hayatlarında başarılar dilerim.

Karıştıkları bunca pisliğe rağmen istifa etmeyen süslü Sülüman’a ve Tolga Ağar’a, Zehra Taşkesenlioğlu’na ise siz rezilsiniz demekten başka acaba ne yapabiliriz? (Tabii ki çok şey yapabiliriz, zaman her şeyin ilacı)

Serkan Taranoğlu ve Korkmaz Karaca kadar duruş sergileyemeyenlere yazıklar olsun. Kendinize saygınız yoksa partinizdeki şerefli insanlara saygınız olsun.”