'Konuşursam yer yerinden oynar' deyince şişlenmişti: 'Himmet listesi'nden hakim çıktı

Barış Pehlivan, 'FETÖ'nün bürokrasi imam yardımcısı' olduğu gerekçesiyle 15 yıl hapis cezasına çarptırılan Hazım Sesli ve Yargı adlı diziyi eleştiren hakim arasındaki ilişkiyi yazdı.

'Konuşursam yer yerinden oynar' deyince şişlenmişti: 'Himmet listesi'nden hakim çıktı

Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Pehlivan, “Yargı” adlı diziyi “hâkimlerin ve savcıların entrikalar çevirir şekilde yansıtılması” gerekçesiyle eleştiren hakimle ilgili dikkat çeken bir ayrıntıyı gündeme taşıdı.

Barış Pehlivan, “Yer yerinden oynasın” başlıklı köşe yazısında, eleştiriyi yapan eski Gebze 1. Sulh Hukuk Mahkemesi Hakimi Sabri Lider Şengül’ün “FETÖ’nün MİT ve bürokrasi imam yardımcısı” olduğu iddiasıyla 15 yıl hapse çarptırılan Hazım Sesli’nin “himmet listesi”nde yer aldığına dikkat çekti.

Sesli’nin mahkemedeki duruşmasında “Bildiğim çok şey vardır, şu anki bakanlara ve geçmişteki bakanlara ilişkin bildiklerim vardır. Şu ana kadar konuşmadım ancak konuşursam yer yerinden oynar” dedikten bir süre sonra cezaevinde saldırıya uğradığını hatırlatan Pehlivan, “Keşke, Hazım Sesli bildiği ne varsa anlatsa da gerekirse yer yerinden oynasa…” dedi.

Pehlivan’ın yazısında ilgili bölüm şöyle:

“Bildiğim çok şey vardır, şu anki bakanlara ve geçmişteki bakanlara ilişkin bildiklerim vardır. Şu ana kadar konuşmadım ancak konuşursam yer yerinden oynar.”

Bunu dedikten bir süre sonra cezaevinde şişlendi. Adı Hazım Sesli, suçlama FETÖ’nün bürokrasi imam yardımcısı olmaktı. 15 yıl hapisle cezalandırıldı.

Geçen hafta…

Bir hâkim sosyal medya hesabından “Yargı” adlı diziyi eleştirdi. Dizide hâkimlerin ve savcıların entrikalar çevirir şekilde yansıtılmasına tepki gösteriyordu.

Televizyon dizisi için böylesine bir çıkış yapan Sabri Lider Şengül Gebze 1. Sulh Hukuk Mahkemesi’nin hâkimiydi.

Nereden hatırlıyorum, diye düşünürken…

Takvim gazetesinin internet sitesinde 16 Eylül 2016’da yayımlanan bir haber çıktı karşıma. “FETÖ’cü ünlü isimlerin listesi” başlığını taşıyordu ve devam ediyordu:

“FETÖ’nün himmet planlaması Uşak’taki soruşturmada deşifre oldu. Örgütün MİT ve bürokrasi imamı olan Hazım Sesli’nin işadamlarını gruplara ayırdığı ve her grup için ayrı bir günde sabah ve akşam toplantılar düzenlediği ortaya çıktı. FETÖ imamı Sesli’den ele geçirilen belgelere göre ünlü isimlerin himmet listesi şöyle…”

İşte o haberdeki listede salı gününün karşısında yazan isimlerden biri oydu: “Sabri Lider Şengül (Bakırköy 11. Ağır Ceza Hâkimi)”

Doğru, hâkim Şengül bir dönem Bakırköy’de de görev yapmıştı.

Keşke, Hazım Sesli bildiği ne varsa anlatsa da gerekirse yer yerinden oynasa…”