Komünistlerden yapılan zamlara tepki: Emekçilerin cebinden elinizi çekin!

"Elektrik, doğalgaz zamlarının üzerine binen ve en temel gıda ürünlerinde dahi kendisini gösteren hayat pahalılığı emekçi halkımızın belini bükmüştür. Bununla birlikte özellikle büyük kentlerde belediyeler tarafından su ve ulaşıma yapılan zamlar işin tuzu biberi olmuştur."

Komünistlerden yapılan zamlara tepki: Emekçilerin cebinden elinizi çekin!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH), son zamanlarda temel gıda ürünleri ve toplu taşımaya yapılan zamlara karşı bir açıklamada bulundu.

Yazılı olarak yapılan açıklamada, emekçilerin yapılan zamlar ve enflasyon ile giderek yoksullaştığına dikkat çekilirken, halkın çıkarına olmayan bir yönetim anlayışının kabul edilemeyeceği vurgusu yapıldı.

“Emekçilerin cebinden elinizi çekin” balığı ile yapılan açıklama ise şu şekilde;

Sömürü ve zam düzeni istemiyoruz!

Ülkemiz AKP iktidarı tarafından ekonomik krizin içine yuvarlanmıştır. Halkımız çok açık bir şekilde bu krizin sonuçları olan işsizlik, yoksulluk, zamlar ve hayat pahalılığı ile boğuşmaktadır.

Başta asgari ücretliler, emekliler, gençler ve ülkemizdeki neredeyse tüm ücretli emekçiler enflasyon karşısında ezilmiştir.

Elektrik, doğalgaz zamlarının üzerine binen ve en temel gıda ürünlerinde dahi kendisini gösteren hayat pahalılığı emekçi halkımızın belini bükmüştür. Bununla birlikte özellikle büyük kentlerde belediyeler tarafından su ve ulaşıma yapılan zamlar işin tuzu biberi olmuştur.

İşte bunun adı sömürü düzenidir! Ne olursa olsun bugün halkın çıkarlarına denk düşmeyen bir anlayışın kabul edilmesi mümkün değildir. Biz böylesi bir düzende yaşamak istemiyoruz.

O yüzden, “Emekçilerin cebinden elinizi çekin!” demek için bugün saat 20:00’da Mecidiyeköy Metrobüs durağı çıkışında buluşuyoruz.

Sömürü ve zam düzeni istemiyoruz!

Emekçilerin baharı sosyalizmde!

Türkiye Komünist Hareketi

Ayrıca açıklamada 6 Nisan Çarşamba (bu akşam) , Saat: 20:00, Mecidiyeköy Metrobüs durağı çıkışında gerçekleşecek basın açıklaması çağrısında bulundu.