Komünistlerden elektrik zamlarına tepki: Düzenleme değil, kamulaştırma!

"Elektrik zamlarına çözüm, AKP'nin gündeme getirdiği "yeni düzenleme" olamaz. Elektrik sektörünü özelleştirerek patronların ve tekellerin insafına bırakan AKP iktidarı, bugün tam boy çuvallamıştır. Özelleştirmeyi savunan eski-yeni tüm iktidar sahipleri ve patronlar bu tablonun sahibidir."

Komünistlerden elektrik zamlarına tepki: Düzenleme değil, kamulaştırma!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH), yılbaşı ile birlikte iktidar tarafından hayata geçirilen yeni elektrik zamları hakkında bir açıklamada bulundu.

Krizin derinleştiği bugünlerde yapılan bu hamle ile emekçilerin yaşamların giderek zorlaştırıldığına dikkat çekilirken bu politikalar ile enerji tekellerine ve patronlara daha fazla para kazandırma amacı güdüldüğüne dikkat çekildi.

“Elektrikte düzenleme değil, kamulaştırma!” başlığı ile yapılan açıklamada ise şu şekilde:

“Yılbaşından bu yana emekçilerin üzerine karabasan gibi çöken hayat pahalılığı, elektrik zamları ile “yaşam savaşına” dönüştü.

Emekçilerin zamlara karşı çığ gibi büyüyen tepkisinden korkan AKP, hem patronlara hem de emperyalist tekellere verdiği sözü tutmak için sektörün patronlarıyla bir araya geliyor. Patronların kârları korunsun diye emekçilerin yaşamına göz diken AKP, emekçi halkın gözünü boyayarak konuyu geçiştirmek istiyor.

Elektrik faturalarının iki kat arttığı bir dönemde yapılacak her türlü düzenleme “kârdan zarar” mantığına dayanmaktadır.

Elektrik zamlarına çözüm, AKP’nin gündeme getirdiği “yeni düzenleme” olamaz. Elektrik sektörünü özelleştirerek patronların ve tekellerin insafına bırakan AKP iktidarı, bugün tam boy çuvallamıştır. Özelleştirmeyi savunan eski-yeni tüm iktidar sahipleri ve patronlar bu tablonun sahibidir.

Zamları dolar kurundaki artışla ve borçlarla açıklayan sektör temsilcilerine hatırlatmak isteriz: İşçi sınıfının patronlara ve iktidara borcu yoktur! Sizin ise emekçi halka borcunuz bulunmaktadır! Elektrik sektöründe zamlara karşı tek çare, sektörün yeniden kamulaştırılmasından geçmektedir.

Sektörde yaratılan borçlar ise bugüne değin sektörden milyar dolarlar kazanan Çalık’ın, Sabancı’nın ve diğer patronlarındır! Emekçilerin cebinden tek bir kuruş daha çıkmayacak!

Emekçiler bu talepler doğrultusunda ayağa kalkmalı, bütün meşru haklarını kullanarak her türlü protestoyu ve tavrı göstermelidir.

Partimiz Türkiye Komünist Hareketi, işçi sınıfının iktidarında elektrik sektörü de dahil olmak üzere tüm temel ihtiyaçları üreten sektörleri anında kamulaştıracağını bir kez daha ilan eder!

Onlar özelleştirdi, biz kamulaştıracağız!”

https://twitter.com/komunisthareket/status/1491781690066235397