Komünistlerden AKP'nin yeni yıl zamlarına karşı açıklama

TKH, yeni yılın ilk gününde yapılan zamlara karşı açıklamasında "Haramilerin saltanatı yıkılmadan halkımızın yoksulluktan, işsizlikten ve zamlardan kurtulması mümkün değildir!" dedi.

Komünistlerden AKP'nin yeni yıl zamlarına karşı açıklama

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) yeni yılda peş peşe gelen zamlara karşı bir açıklama yayımladı.

Yapılan açıklamada “Bu zamlar AKP’nin halk düşmanı politikalarının bir örneğidir. Krizin faturası bir kez daha emekçilere kesilmiştir” denildi.

TKH’den yapılan açıklama şu şekilde;

AKP’nin yeni yıl hediyesi: Zam!

Türkiye yeni yıla zamlarla başlıyor. Ekonomi rayına oturdu diyerek ekonomik tablodan memnun olan ve övünmekten kendini alamayan AKP, yeni yıl hediyesi olarak zamları halkımıza reva gördü.

2022 yılında başlayan vergi, harç ve cezalarda yüzde 36’lık artışın üstüne doğalgaz, elektrik ve motorine yapılan zamlar eklendi. Mazota 1,29 tl, köprü geçiş ücretlerine yüzde 100, doğalgaza konutlarda yüzde 25, sanayide yüzde 50 ve elektriğe yüzde 52 ile yüzde 130 arasında zam geldi.

Dünyada en yüksek asgari ücretle çalışan oranına sahip ve asgari ücretin değerinin ise en düşük olduğu ülkelerden biri olan ülkemizdeki bu zamlar, AKP’nin halk düşmanı politikalarının bir örneğidir. Krizin faturası bir kez daha emekçilere kesilmiştir.

5 bin liralık atkıyla, 50 bin liralık çantayla, 10 bin liralık kemerle ve 12 bin liralık ayakkabıyla gezenlerin kurduğu rejimde halkımızın payına ise yoksulluk düşmektedir.

Haramilerin saltanatı yıkılmadan halkımızın yoksulluktan, işsizlikten ve zamlardan kurtulması mümkün değildir!

Türkiye Komünist Hareketi