Komünistlerden 18 Mart açıklaması: Çanakkale’yi anmak için emperyalizmle mücadele gerekir!

TKH yaptığı açıklamada "NATO’cu düzen partilerinin hizmet yarışına girdiği, iktidarın emperyalizmin bölge planlarında rol kapma hevesiyle ülkemizin güvenliğini hiçe saydığı bir dönemde anti-emperyalist olmayanların Çanakkale diyerek akıttıkları ancak timsah gözyaşları olabilir" dedi.

Komünistlerden 18 Mart açıklaması: Çanakkale’yi anmak için emperyalizmle mücadele gerekir!

Türkiye Komünist Hareketi (TKH) 18 Mart Çanakkale Deniz Zaferi dolayısıyla bir açıklama yayınladı.

TKH’den yapılan açıklamada “bölgemizin dört bir yanında süregelen NATO provokasyonları ve yayılmacılığı nedeniyle ortaya çıkan çatışma ve krizler karşısında Çanakkale Zaferi’nin anılması ancak anti-emperyalist bir mücadelenin parçası olarak mümkündür” denildi.

TKH’den yapılan açıklama şu şekilde:

18 Mart Çanakkale’de emperyalistlerin gizli planları ile bu planları zorla hayata geçirmek üzere harekete geçen donanma ve ordularına karşı ülkelerini savunan yoksul ve emekçi yüzbinlerin zaferinin sembolüdür.
Türlü imkansızlıklar ve ağır koşullarda pek az emsali bir fedakarlıkla kazanılan bu zaferin değeri bugün daha fazla anlaşılmaktadır.

Bugün bölgemizin dört bir yanında süregelen NATO provokasyonları ve yayılmacılığı nedeniyle ortaya çıkan çatışma ve krizler karşısında Çanakkale Zaferi’nin anılması ancak anti-emperyalist bir mücadelenin parçası olarak mümkündür.

NATO’cu düzen partilerinin hizmet yarışına girdiği, iktidarın emperyalizmin bölge planlarında rol kapma hevesiyle ülkemizin güvenliğini hiçe saydığı bir dönemde anti-emperyalist olmayanların Çanakkale diyerek akıttıkları ancak timsah gözyaşları olabilir.

1915’te elde edilen askeri zafer ile onu 21 yıl sonra taçlandıran Montrö Antlaşması’nın ülkemizin bağımsızlığı ve Boğazlar üzerindeki egemenliği için ne kadar önemli olduklarını bir kez daha görüyoruz.

Türkiye Komünist Hareketi, gerici AKP iktidarının ve NATO’cu muhalefet partilerinin iki yüzlü şovlarına karşı işçi sınıfının ve emekçilerin anti-emperyalist mücadeleyi yükseltmeleri çağrısını yineler.

Türkiye Komünist Hareketi