KKTC Polis Genel Müdürü'nden açıklama: Dere yatağındaki silahların Falyalı cinayetinde kullanıldığı kesinleşti

Soyalan, yürütülen soruşturma kapsamında bugüne kadar 300'e yakın kişinin bilgisine başvurulduğunu söyledi

KKTC Polis Genel Müdürü'nden açıklama: Dere yatağındaki silahların Falyalı cinayetinde kullanıldığı kesinleşti

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Polis Genel Müdürü Ahmet Soyalan, Halil Falyalı cinayetiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında Türkiye’de 8 gözaltı, KKTC’de ise 3 tutuklu olduğunu belirtti.

Soyalan, Polis Genel Müdürlüğünde düzenlediği basın toplantısında, Falyalı cinayetiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Soyalan’a polis müdürleri ile tahkikatta görev alan polis yetkilileri de eşlik etti.

Polis Genel Müdürlüğü olarak, olayın yaşandığı 8 Şubat’tan itibaren meselenin aydınlatılması ve faillerin yakalanarak adalete teslim edilmesi için büyük bir titizlik ve özveriyle çalıştıklarını vurgulayan Soyalan, “Cinayetin işlenmesinin ardından her türlü ihtimali göz önünde bulundurduk. Olayın gerçekleşmesinin üzerinden geçen kısa bir süre içerisinde, elde ettiğimiz bulgular doğrultusunda mesele ile ilgili ilk tutuklamaları gerçekleştirdik” dedi.

Soyalan, 13 Şubat’ta Girne bölgesi Çatalköy mevkisinde, cinayet mahallinin yaklaşık 1 kilometrelik batı kısmında dere yatağı içerisinde 2 kalaşnikof marka otomatik silah, bu silahlara ait 4 şarjör ve 39 mermi, 9 milimetre çapında tabanca ile tabancaya ait şarjör ve toplam 13 mermi bulunduğunu ifade ederek, yapılan balistik incelemeler sonucunda bu silahların olayda kullanıldığının kesinleştiğini kaydetti.