Kız öğrenci yurduna izinsiz giren tacizci yakalandı: Namaz kılmak için oraya girdim

Eskişehir'deki bir KYK kız öğrenci yurduna gece yarısı girerek taciz girişiminde bulunan 42 yaşındaki Abdülmecit B. yakalandı.

Kız öğrenci yurduna izinsiz giren tacizci yakalandı: Namaz kılmak için oraya girdim

Eskişehir’de dün gece saatlerinde kimliği belirsiz bir kişinin Anadolu Üniversitesi yerleşkesi içerisinde yer alan Yunus Emre KYK Kız Öğrenci Yurdu’na girerek taciz girişiminde bulunduğu öğrenildi.

Yurtta kalan öğrenciler, söz konusu kişinin elini kolunu sallayarak odalara kadar girmesi üzerine yurt yönetimine büyük tepki gösterdi.

Tepkilerini sosyal medyada da dile getiren öğrencilerin isyanının gündem haline gelmesi üzerine, İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi ekipleri, kız yurduna girerek öğrencilerin tedirgin olmasına neden olan erkek şüpheli Abdülmecit B.’nin (42) yakalanmasına yönelik çalışma başlattı.

Yurtta dolaştığı bilgisinin yayılması üzerine sosyal medya üzerinden yoğun tepkilere sebep olan A.B, bir süre sonra polis ekiplerince kent merkezinde yakalandı.

“NAMAZ KILMAK İÇİN ORAYA GİRDİM”

Gözaltına alınarak Abdülmecit B. (42), ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi. Elleri önden kelepçeli olarak adliyeye getirilen Abdülmecit B., gazetecilerin sorusu üzerine kız yurduna yanlışlıkla girdiğini öne sürerek, “Ben yurda bilerek girmedim. Namaz kılmak için oraya girdim. Kimseye herhangi bir ahlaksız teklifte de bulunmadım. Ben oraya sıkıştığım için girdim” dedi.

Savcılık sorgusuna alınan şüpheli Abdülmecit B., kız öğrencilerin sosyal medyadaki tepkilerinin ardından infiale yol açmak ve kişilerin huzur ile sükununu bozmakla suçlanıyor. Soruşturma sürüyor.