Kira ücretlerine 'yeni düzenleme geliyor' iddiası

AKP'ye yakın Sabah gazetesinde yer alan habere göre, hükümet yüksek ev kiraları sebebiyle 'tavan fiyat' uygulamasını hayata geçirebilir.

Kira ücretlerine 'yeni düzenleme geliyor' iddiası

Türkiye’de ortalama ücrete sahip bir emekçi için ödemesi neredeyse neredeyse imkansız hale gelen kira ücretleriyle ilgili adım atılacağı öne sürüldü.

AKP’ye yakın Sabah gazetesinin haberine göre üç bakanlık, kira fiyatları için devreye giriyor. Buna göre, serbest piyasadaki kiralık ev fiyatlarına müdahale etmek için hükümetin masadaki ilk seçeneği ‘tavan fiyat’ uygulamasına gitmek olacak.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, konu ile ilgili olarak “güzel bir gelişme” üzerinde çalıştıklarını duyurmuştu. Bakan Kurum, “Konut fiyatlarının artışı, kira fiyatlarının artışı, vatandaşların erişimini bire bir takip ediyoruz. Bu noktada kira üzerine de Adalet Bakanlığımız, Hazine ve Maliye Bakanlığımızla çalışıyoruz. Ayrıca vatandaşlarımızın daha uygun şartlarda konut alabilmesine imkân sağlamak amacıyla belediyelerimizle birlikte bir proje daha gerçekleştireceğiz. İnşallah bunu yakın zamanda Cumhurbaşkanımız milletimizle paylaşacaktır” demişti.