Kılıçdaroğlu’nun SADAT çıkartmasının perde arkası: Suikast ihbarı gelmiş!

Gazeteci Barış Pehlivan, CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun SADAT'a gitme nedeninin 'üst düzey bir ismin kendisine verdiği suikast ihbarı' olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu’nun SADAT çıkartmasının perde arkası: Suikast ihbarı gelmiş!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yaptığı SADAT baskınının arka planına dair dikkat çeken bir iddia gündeme geldi. Cumhuriyet yazarı Barış Pehlivan, güvenlik bürokrasisinden üst düzey bir ismin CHP liderine aktardığı gizli bilgiyi yazdı.

Pehlivan, bugünkü “Kim ölüdürlecekti?” başlıklı yazısında, “CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nu SADAT binasının önüne götüren neydi?” diye sordu.

CHP kurmaylarının bile liderlerini Ankara’ya uğurlayacağını sandığını aktaran Pehlivan, “Birden ‘Otobüse binip, SADAT’a gidiyoruz’ sözünü duydular” dedi.

Pehlivan, yazısına şöyle devam etti:

“Biliyorum, Kılıçdaroğlu’na SADAT konusunda dosyalar geliyordu. Ama onu ani şekilde harekete geçiren bir bilgi olmalıydı… Vardı!

Yakın zaman önce güvenlik bürokrasisinden çok üst düzey bir isim Kemal Kılıçdaroğlu’na bilgi aktardı. ‘Kanundışına çıkacaklar’ sözü çıktı ağızdan. Planlananları içine sindiremeyen, ‘sağcı’ diye bilinen yurtsever bir isimdi o bürokrat.

Sadece seçim güvenliğinin tehlikede olması değildi ‘kanundışı’. Başta Kılıçdaroğlu olmak üzere siyasilere suikast girişimi bekleniyordu. Uyuyan hücrelerin böylesi bir denemesinin Türkiye’deki olası etkisinin ne olacağı belliydi. Gerilim stratejisi kaosla sonuçlanacak, onun alternatifi de ‘sert güçlü devlet’ olacaktı. Haziran – Kasım 2015 arası buna örnekti.

Kılıçdaroğlu işte bu istihbaratı alınca harekete geçmeye karar verdi. Kimsenin bilmemesi de bu tehlikenin büyüklüğünün bir parçasıydı. ‘Ya gideceğimi haber alan birileri orada silah patlatırsa’ diye düşündü. Bu nedenle çok az insanı haberdar etti SADAT baskınından.”