Kılıçdaroğlu'ndan yeni 'hamle' geliyor: Milliyetçilerle buluşacak

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun 'kamuda başörtüsü' adımının ardından yeni planının 'milliyetçi gençlerle' yapacağı buluşma olduğu belirtiliyor.

Kılıçdaroğlu'ndan yeni 'hamle' geliyor: Milliyetçilerle buluşacak

Sözcü gazetesi yazarı Aytunç Erkin, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘başörtüsüne kamuda yasal güvence” için yasa teklifi adımı sonrası “milliyetçi üniversite gençleriyle” bir buluşma düzenleyeceğini yazdı.

Erkin’in yazısından bir bölüm şöyle:

“CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun heybesi doldukça doluyor! Nasıl mı? “Helalleşmeyle” başlayan süreç, 28 Şubat mağdurlarından Ergenekon-Balyoz mağdurlarına, Uludere’den muhafazakarlara uzanan yol haritasına dönüştü. Önceki akşam da “başörtüsü” konusunda attığı adımın ardından -ki tartışmaya çok açık ve tepkileri görüyorsunuz- “Sırada ne var?” sorusunu akla getirdi. Destekçilerinin ikiye bölündüğü “kamuda kılık kıyafet kanunu” açıklamasını yaparken kamuoyu Kılıçdaroğlu’nun masasındaki bir kitabı da gündemine aldı. Masanın üzerinde Ziya Gökalp’in kaleme aldığı ”Türkçülüğün Esasları” başlıklı kitap vardı.

CHP lideri, 29 Ekim’de basına kapalı bir toplantıda milliyetçi gençlerle buluşacak. Çoğunluğu üniversite öğrencisi olan, 15 yaşında Nihal Atsız’ı okuyan, 20’li yaşlarda Atatürk milliyetçiliğini anlamaya çalışan gençlerle Kemalizm üzerinde bir sohbete katılacak. Bu gençlerden birisiyle dün konuştum ve üç yıldır zaman zaman Kılıçdaroğlu’yla buluştuklarını söyledi.”