Kılıçdaroğlu'ndan patronlara: Rahat bir nefes alınan iş dünyasını düşünün...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, patron örgütü TÜRKONFED'in düzenlediği toplantıda partisine destek istedi.

Kılıçdaroğlu'ndan patronlara: Rahat bir nefes alınan iş dünyasını düşünün...

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün İstanbul’da, patron örgütü Türk Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu’nun (TÜRKONFED) düzenlediği Ortak Akıl Platformu Liderler Buluşması Toplantısı’nın açılışında konuştu.

ANKA‘nın aktardığına göre toplantıda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da bir konuşma yaptı. “İstanbul Büyükşehir Belediye olarak iş dünyasıyla etkin ve kapsamlı bir etki platformu kurduk. Güncel sorunları çözdüğümüz gibi hem sanayinin, ticari yaşamın geleceğe dair İstanbul’daki vizyonunu beraber kurmayı ve beraber olgunlaştırmayı yürütüyoruz” diyen İmamoğlu, “Biz bu çalışmaları artırarak devam etmesini diliyoruz, bu ilişkinin İstanbul’a iyi geleceğinin farkındayız. Daha önce kişisel marifetlerle sürdürülen ilişki yönetimini kurumsal ve tanımlı, denetlenebilen ve o raporlar üzerinden de şehir politikalarını oluşturan bir metodolojiyi ortaya koyuyoruz. Ekonominin bu zor günlerinde TÜRKONFED’in emeklerini takdirle karşılıyoruz” ifadelerini kullandı.

“SAĞCI, SOLCU, ORTACI YOK”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise konuşmasında “Türkiye yönetilmiyor, savruluyor. Kim yönetiyor Türkiye’yi? Kimler yönetiyor Türkiye’yi? Devlet akılla, bilgiyle, birikimle, adaletle yönetilir. Devlet liyakatle yönetilir, bir devleti bir kişiye teslim edemezsiniz. İşi uzmanına vermezseniz, o işte hiçbir bilgisi, becerisi olmayan insanı oraya koyarsanız; yani adlandırmak gerekirse bankaya güreşçiyi atarsanız olmaz. Merkez Bankası’na arkeolog atarsanız olmaz. Devlet dediğiniz alan liyakatin olmazsa olmaz olduğu bir alandır. Sorunu aşacağız” dedi.

“Artık sağcıydı, solcuydu, ortacıydı falan yok” diyen Kılıçdaroğlu, patronlardan “umutsuzluğa kapılmamalarını” istediği konuşmasında “Öyle anlaşılıyor ki bu sorunu beraber çözeceğiz. Sorunu çözmeyi cesaretlendireceksiniz. Sorunu çözmek isteyen kişiyi cesaretlendirirseniz emin olun bütün sorunlar çözülür, üstelik kısa sürede” dedi.

CHP Genel Başkanı, konuşmasının devamında “Rahat bir nefes alınan iş dünyasını düşünün. Başarılarının takdir edildiği bir iş dünyasını düşünün. Dünyanın her tarafında sözü geçen bir iş dünyasını düşünün. Büyük başarılara imza atan bir iş dünyasını düşünün. Bu sizin olduğu kadar bizim için de gurur verici bir iş dünyası fotoğrafı olacaktır” sözlerine yer verdi.