Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Boş konuşmaya devam etsin

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisini 'zavallı, gafil, namert, kifayetsiz' sözleriyle hedef alan AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yanıt verdi.

Kılıçdaroğlu'ndan Erdoğan'a: Boş konuşmaya devam etsin

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara’da Zübeyde Hanım Sosyal Tesisleri’nde düzenlenen Ormancılar Buluşması’na katıldı. Kılıçdaroğlu, daha sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bugün partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda ‘zavallı, gafil, namert, kifayetsiz’ ifadeleriyle hedef alması sorulan Kılıçdaroğlu, “Böyle boş konuşmaya bırakın devam etsin” dedi.

“Kendisine bir çağrım var” diyen Kılıçdaroğlu, “3 Aralık’ta gelsin, benim konuşmamı dinlesin. Vizyon nedir kendisine öğreteceğim” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu, “Bundan hiç kimsenin endişesi olmasın, Erdoğan’ın da endişesi olmasın. Erdoğan’ın ufku nasıl aşılırmış ben vizyon konuşmasında ona göstereceğim” diye konuştu.

ERDOĞAN NE SÖYLEMİŞTİ?

Erdoğan, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nu hedef almıştı. Erdoğan, şunları söylemişti:

“Şimdi söyleyeceklerim, belki biraz ağır olacak ama emin olun hepsi de muhatabının sonuna kadar hak ettiği tespitlerdir.

Madem sorumluluktan söz ediyoruz. Öyleyse kendi devletini, bütçesini, uyuşturucu parasıyla finanse etmekle suçlayan bir haysiyet fukarası sorumluluk lafını ağzına en son alacak kişidir. Kendi devletini, borsasının yükselişi üzerinden hançerlemeyi siyaset sanan bir sefil, sorumluluk ifadesinin yanına yaklaşamaz. Kendi devletini, ülkesini, mafyaya teslim etmekle itham eden bir zavallı, sorumluluk kavramının yanından, yöresinden bile geçemez. Yurt dışına gittiğinde ülkenin ve milletin hayrına tek bir görüşme yapmayıp ne kadar terör örgütü destekçisi, ne kadar Türkiye düşmanı varsa onların ekmeğine yağ sürüp gelen bir gafil sorumluluk lafıyla yan yana gelemez.

Umudumuzu tümden kaybetmek istemiyoruz. Bu zatın ilk kez bir vizyon açıklamaya hazırladığını ilan etmesinden memnuniyet duyduk.”