Kılıçdaroğlu'ndan adaylık açıklaması: 6'lı masa uzlaşırsa ben hazırım

"Cumhurbaşkanlığı'na aday olur musunuz?" sorusuna yanıt veren Kılıçdaroğlu, 6'lı masayı işaret etti, uzlaşılması durumunda adaylık içi hazır olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu'ndan adaylık açıklaması: 6'lı masa uzlaşırsa ben hazırım

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, FOX TV’de İlker Karagöz ile Çalar Saat programında gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu.

“Cumhurbaşkanlığı’na aday olur musunuz?” sorusuna “6’lı masa uzlaşırsa ben hazırım” şeklinde yanıt verdi. Ekonomiye ilişkin değerlendirmelerde bulunan Kılıçdaroğlu, “6 lider olarak üzerinde uzlaştığımız bir zaman dilimi var. 6 ay içinde topluma nefes aldıracağız” diye konuştu.

Kılıçdaroğlu şunları kaydetti:

“6 lider olarak üzerinde uzlaştığımız bir zaman dilimi var. 6 ay içinde topluma nefes aldıracağız. Yüzde 100 her şeyi düzelteceğiz, enflasyonu birdenbire çok düşük rakamlara indireceğiz diye hayal peşinde değiliz gerçekçi olmak lazım. Bu halka doğruları söylemek lazım. Önümüzde engeller varsa halka anlatmamız lazım.

Adaylık bir kez konuşuldu onu da bildiriyle açıkladık. Cumhurbaşkanı adaylığıyla ilgili spekülasyonlar oluyor, biz önce seçeceğimiz cumhurbaşkanı adayının niteliklerini belirledik. Devleti yönetecek kişilerin düzgün ve ahlaki kişiler olması lazım. Yolsuzluk yapanın sırtını sıvazlayan kişiden devlet adamı olmaz. O yalnızda çetelerin adamı olur.

Parlamenter sisteme ne zaman geçeceğiz gibi konular ortaya çıktıktan sonra cumhurbaşkanı adayı belirlenir. Oturacağız ben verdiğim sözü tutan bir insanım. Altı lideri oturur belirler açıklarız. Hep birlikte destek veririz. 13. Cumhurbaşkanı da uzlaşma kültürünü esas alarak çünkü demokrasilerde asıl olan uzlaşmadır, ülkemizi aydınlığa çıkarmak zorundayız. O kadar büyük sıkıntılar var ki bunları aşmak zorundayız. Soyulan bir devlet var. Bu soyguna dur dememiz lazım. Mallarını yurt dışına kaçırıyorlar ben bunu gayet iyi bilmekteyim. O paraların tamamını son kuruşuna kadar getireceğim. Altılı masa ismim üzerinde uzlaşırsa hazırım. Devletin nasıl yönetilmesi gerektiği belli.”