Kılıçdaroğlu'na 'hain' diyen çocuktan açıklama

Trabzon'da AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın katıldığı açılış töreninde sahneye çıkarılıp CHP lideri Kılıçdaroğlu'nı hedef alarak 'hain' diyen küçük çocuk ilk kez konuştu.

Kılıçdaroğlu'na 'hain' diyen çocuktan açıklama

Trabzon’da AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın katıldığı açılış töreninde sahneye çağrılmasının ardından yaptığı konuşmada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na “hain” diyen 10 yaşındaki B.C. isimli çocuk ve annesi, yaşananlara dair açıklama yaptı.

Trabzon’un yerel gazetesi 61 Medya‘ya konuşarak, orada yaşananları anlatan B.C, şu ifadeleri kullandı:

“Cumhurbaşkanımızı çok seviyorum Allah’ıma şükür. Kendisini çok dinliyorum. Adaletli bir adam. O yüzden onu çok seviyorum. Allah onu başımızdan eksik etmesin. Mitinge gidip onu göreceğim diye heyecanlandım. Daha önce de kendisini görmüştüm. Ama o zaman engelli birisiyle konuştuğu için ona ulaşamadım. Bariyerlere çıkmıştım. Ağlıyordum. El salladım. Cumhurbaşkanı da el uzatarak ‘Bu çocuğun annesi kim?’ diye sordu. Bir korumasına beni yanına götürmesini söyledi. Ben de mutlu oldum. Çok özlüyorum babamı. Ayda bir kısa süreliğine görüyorum onu. Ben de ‘Sayın Cumhurbaşkanım ben babamı 10 yıldır görmüyorum. Lütfen babama af verin’ dedim. Suçsuz yere yatanlar olduğunu söyledim. ‘Siz de babasınız’ dedim. Cumhurbaşkanı da Salih Cora amcayı gösterdi. Bana orada kumandalı araba hediye ettiler. Ben de ‘Bu adamın hakkını yemeyin, bu adamın parasını yiyoruz’ dedim. Bunlar aklıma nerden geldi bilmiyorum. Babama af için konuşmuştum. Orada çok heyecanlandım. Refleks oldu. Benim durduğum alanda kadınların konuşmasıyla aklıma yerleşti.” diye konuştu.

B.C, Kılıçdaroğlu için kullandığı ‘hain’ kelimesinin anlamını bilip bilmediği yönündeki soruya ise “Yok bilmiyorum. Kendisinden de özür dilerim. Söylediğime pişmanım. Siyasi işini bilmiyordum. Kadınlar’ yalancı’ diyordu. Benim de orada aklıma geldi söyledim. Çok özür diliyorum ondan.” diye yanıt verdi.

Sosyal medyadan tepki aldığını söyleyen küçük B.C, “Çok tepki geldi. Ancak bana gelmedi. Söylediklerime gülenlere tepki gösterdiler” şeklinde konuştu.