Kılıçdaroğlu'dan 'ekonomi' yanıtı: DEVA Partisi çalışıyor, biz de buna katılacağız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun AB büyükelçilerinin sorusu üzerine, ekonomiyle ilgili olarak DEVA Partisi'nin başlattığı çalışmaya katılacaklarını söylediği belirtildi.

Kılıçdaroğlu'dan 'ekonomi' yanıtı: DEVA Partisi çalışıyor, biz de buna katılacağız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün Ankara’da Avrupa Birliği üyesi ülkelerin Türkiye’de görevli büyükelçileri ile akşam yemeğinde bir araya gelmişti.

Gazeteci Murat Yetkin, sözkonusu buluşmada konuşulanları anlattığı YouTube kanalındaki videoda CHP’nin ekonomi programında izleyeceği yolla ilgili Kılıçdaroğlu’nun yaptığı açıklamayı aktardı.

Yetkin’in anlatımına göre, büyükelçiler Kılıçdaroğlu’na Millet İttifakı’nın seçimleri kazanması durumunda nasıl bir ekonomi programı izleyeceğini sordu. Bunun üzerine CHP lideri bu konuda DEVA Partisi’nin bir çalışma yürüttüğünü, muhalefetteki diğer partilerin bu çalışma üzerinden ilerleyeceklerini söyledi.

Yetkin şöyle konuştu:

“Büyükelçilerin sorusu üzerine Kılıçdaroğlu şu yanıtı veriyor: “Bu konuda (ekonomi) Deva Partisi tarafından başlatılan bir çalışma var, biz de buna katılacağız. Kısa süre sonra bu taslak üzerine altı parti çalışmaya başlayabilir.” Demek ki ortak bir ekonomi programı konusunda Ali Babacan’ın DEVA Partisi’nin bir çalışma başlattığını anlıyoruz. Bir şeyi hatırlatalım, yeni bir anayasa fikrini ilk ortaya atan da Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu olmuştu. Bu da ilginç. Erdoğan’ın iki eski yol arkadaşı, siyasi ve ekonomik sistemin değiştirilmesi konusunda bir inisiyatif ortaya koyuyorlar”