Kılıçdaroğlu: Tek imza ile 6 milyar TL çeteye peşkeş çekildi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, "Artık bu devletin onurlu bürokratlarının zamanı geliyor" dedi.

Kılıçdaroğlu: Tek imza ile 6 milyar TL çeteye peşkeş çekildi

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, resmi sosyal medya hesabı Twitter’dan, “Sevgili Halkım,
Şahıs ve ailesine direnen vatansever bürokratları anlatmak istiyorum. Bir de bir ıslak imza ile hazineden 6 milyar TL’nin nasıl iç edildiğini… Hadi buyurun!” şeklinde videolu bir paylaşımda bulundu.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarının satır başları şu şekilde:

“Bu devletin nabzı hâlâ atıyor. Vatansever bürokratlar hala oradalar. Vatanseverler bu ailenin suç maiyetindeki isteklerine direniyorlar. Belge yağıyor. Yolsuzluklar, israflar… Yüzlerce belge var. bazıları bizzat saraydaki şahıs tarafından imzalanmış.

Bir belgeyi anlatayım:

3 Nisan 2018 tarihli açık ihale 2018 yılında 3,2 milyar TL’ye yapılan ihale iptal edildi ve 2020 yılında aynı ihale 9.4 milyar TL’ye beşli çeteden birine verildi. Tek imza ile 6 milyar TL çeteye peşkeş çekildi

Saray’daki şahıs neye imza atıyor anladınız mı? Aradaki 6 milyarlık fark için. Tek bir imzayla 6 milyar lira çeteye peşkeş çekiliyor. Hazinenin kasasını soyanlar doymamış daha da çok para istemişler ve imzalamak zorunda kalmış.

Aslında bne bugün size Saraylı ve ailesinin yaptığı yolsuzluğu anlatmak için gelmedim. Bunların yolsuzluğu artık sağır sultan için bile yeni haber değil. Ben bugün hala devletimizde vatanseverler var demek için sizleri evime davet ettim. Ve bu vatanseverler yüzlerce belgeyi göndermeye devam ediyorlar. Hiç merak etmeyin hepsini açıklayacağız. “