Kılıçdaroğlu 'kaçış planı'nı açıkladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 'Kaçış planının anatomisini ifşa edeceğim" diyerek duyurduğu açıklamasını yaptı.

Kılıçdaroğlu 'kaçış planı'nı açıkladı

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün partisinin grup toplantısında AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yurt dışına devasa paralar aktardığını öne sürmüş ve “Ben en iyisi bu akşam 22.00’de bu skandalı açıklayayım. Bir kaçış planının anatomisini ifşa edeceğim” ifadelerini kullanmıştı.

Beklenen saat geldi ve CHP lideri, Twitter hesabından yaptığı video konuşmasıyla açıklamada bulundu. Bir ABD vatandaşı üzerine paravan bir vakıf kurulduğunu belirten Kılıçdaroğlu, Erdoğan ailesinin vakfın üyeleri olduğunu, TÜRGEV ve Ensar Vakfı’nın da bir ABD vatandaşına milyonlarca lira transfer ettiğine dair elinde belgeler olduğunu söyledi.

“Bir vakıf kuruyorlar Amerika’da. Neden Amerika’da? Amerika kanunlarının arkasına gizlenebilir. Orası hukuk devleti. Kendilerine yeni bir Pensilvanya yaratmaya çalışıyorlar” diyen Kılıçdaroğlu, “TÜRGEV ve Ensar Vakfı, Amerika’ya 1 milyar TL transfer etti. Amaç iktidar düşünce iktidar üyelerinin ülkeden rahat kaçabilmesi” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun “Onlar kaçacak yer ararken, bizim başka memleketimiz yok. Biz bir yere gitmiyoruz, bu devleti birlikte ayağa kaldıracağız. Başını dik tut sevgili halkım. Sen varsın ve daha iyisini hak ediyorsun. Geliyor mutlu, huzurlu günler!” diyerek paylaştığı konuşma şöyle: