Kılıçdaroğlu: HDP'yi yok saymıyoruz

"HDP’yi yok saymıyoruz. HDP’yle de görüşüyoruz. İhtiyaç olduğunda yine görüşeceğiz."

Kılıçdaroğlu: HDP'yi yok saymıyoruz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun davetiyle bir araya gelen 5 lider dün akşam 5.5 saat süren bir toplantı yaptı. 6 liderin buluşmasında HDP’nin yer almaması nedeniyle sosyal medyada çok sayıda tepki mesajı paylaşıldı. Kemal Kılıçdaroğlu, Halk TV’den Fikret Bila’ya yaptığı açıklamada, görüşmede ‘Güçlendirilmiş Parlementer Sisteme Geçiş’ konusunda altı partinin genel başkan yardımcıları koordinasyonunda hazırlanan metnin konuşulduğunu belirterek şöyle dedi:

“HDP’yi yok saymıyoruz. Hiçbir partiyi de yok sayamayız. Öyle yaparsak bu demokrasiye inanmadığımızı gösterir. Bu çalışma, Güçlendirilmiş Parlamenter Sistemi geçiş çalışmasını yürüten altı parti arasında yapıldı. Biliyorsunuz altı partinin genel başkan yardımcıları birlikte çalıştılar ve bir metin hazırladılar. Çok iyi çalışılmış, çok zengin bir metin. Metin üzerinde altı genel başkanın bir görüş ayrılığı yok. Bu süreçte biz her parti ile görüştük. Bu görüşmelerimiz sürecek. HDP’yle de görüşüyoruz. İhtiyaç olduğunda yine görüşeceğiz. Onlar görüşlerini paylaşmak isterlerse bize gelebilirler, ihtiyaç olduğunda biz gideriz. Görüşlerimizi paylaşırız. Kamuoyuyla da zaten paylaşıyoruz. Bir sorun yok.”

Kılıçdaroğlu bir sonraki toplantının tarihinin 28 Şubat olarak belirlenmesinde özel bir anlam olmadığını da belirterek “Çalışmamızı mümkün olduğu kadar zaman yitirmeden yürütmek istiyoruz. Bir sonraki toplantı için hazırlıklar yapılması gerekiyor. O açıdan mümkün olan en uygun zamanı belirledik. Yoksa bir hafta sonraya Mart başına da bırakabilirdik. Ama hazırlıkların o güne yetişebileceği düşünüldüğü için 28 Şubat olarak belirledik” dedi.

Kılıçdaroğlu, 28 Şubat’taki toplantının altı genel başkanın dışında başka katılımcıları olacağını belirterek şu bilgiyi verdi:

“28 Şubat’ta sadece altı genel başkan olmayacak. Daha geniş bir toplantı olacak. Biçim için meslek kuruluşları, sivil toplum kuruluşları çok önemli. O nedenle toplantıya meslek kuruluşları, barolar, sendikalar da katılacak. Sonra genel başkanlarla hep birlikte kamuoyuna açıklama yapacağız.”