Kılıçdaroğlu Erdoğan'a seslendi

Kılıçdaroğlu CHP İstanbul İl Başkanlığı önünde yaptığı açıklamada "Yönetenlere, yönetene, Erdoğan'a sesleniyorum. Sen iki yüzlüsün, fırsatçısın, zorba ve manipülatörsün. Zulmün ve küstahlığın artık son buluyor" dedi.

Kılıçdaroğlu Erdoğan'a seslendi

Yargıtay 3. Ceza Dairesi, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’na “kamu görevlisine hakaret”, “Türkiye Cumhuriyeti Devletini alenen aşağılamak” ve “Cumhurbaşkanına hakaret” suçlamasıyla verilen 4 yıl 11 ay 20 gün hapis cezasını onadı. Hapis cezasının yanı sıra Kaftancıoğlu’na siyasi yasak kararı uygulanmasına karar verildiği bildirildi.

CHP İstanbul İl Başkanlığı önünde karara karşı gösteri düzenlendi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun çağrısıyla çok sayıda milletvekili ve yurttaş CHP İstanbul İl Başkanlığı önünde bir araya geldi.

Kılıçdaroğlu CHP İstanbul İl Başkanlığı önünde yaptığı açıklamada “Yönetenlere, yönetene, Erdoğan’a sesleniyorum. Sen iki yüzlüsün, fırsatçısın, zorba ve manipülatörsün. Zulmün ve küstahlığın artık son buluyor” dedi. Kılıçdaroğlu, 21 Mayıs’taki ‘Milletin Sesi’ mitinginin Bursa’dan İstanbul’a alındığını açıkladı

Kılıçdaroğlu, “Yeni bir hayat başlamak üzere bu ülkenin insanları için. İnsanların özgürce yaşayabileceği bir ülke yaratacağız. Erdoğan bir göğe baktığımızda sana rağmen her şeyin daha iyi gideceğini bu zulmün son bulacağını huzur ve sukunetin bu ülkeye geri geleceğini biliyoruz. Sen sırça köşkünde yaşayacaksın biz omuz omuza olacağız. Cezalandırmaya çalıştığın Canan’ın arkasında koca bir halk var. Canan nezdinde vücut bulan halkın iradesi senden büyüktür. Canan bizimdir, herkes duysun. Hiç endişe etmeyin zalimin zulmü karşısında hiç geri adım atmayacağız. Adalet bu ülkeye ya gelecek ya gelecek” ifadelerini kullandı.