Kılıçdaroğlu: Eğer ülkücülük vatanseverlikse, bir numaralı ülkücü benim

Kılıçdaroğlu, "Helalleşmeyi şunun için yaptım. Haksızlığa uğrayan birisine 'Bizdendir, bizden değildir' diye bir ayrım yapmamamız lazım. Birisi haksızlığa uğradıysa o haksızlığı gidermek için bir şekilde oturup helalleşmemiz lazım." dedi.

Kılıçdaroğlu: Eğer ülkücülük vatanseverlikse, bir numaralı ülkücü benim

CHP’den yapılan açıklamaya göre, Kılıçdaroğlu, farklı partilerden istifa eden 121 kişinin partisine katılımı nedeniyle düzenlenen törene katıldı. Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezindeki törende, temsili olarak 8 kişiye rozet taktı.

Helalleşme buluşmalarına değinen Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

“Helalleşmeyi şunun için yaptım. Haksızlığa uğrayan birisine ‘Bizdendir, bizden değildir’ diye bir ayrım yapmamamız lazım. Birisi haksızlığa uğradıysa o haksızlığı gidermek için bir şekilde oturup helalleşmemiz lazım. Bizim de eksiğimiz oldu, onu da söyleyeyim. Bizim de yanlışımız oldu. Bizim de kabahatlerimiz oldu. Sağlıklı beraberliği, birlikteliği büyütebilirsek çok daha güzel şeyler inşa edebiliriz. Din, dil ayrımı… Biz Osmanlı’dan devraldık ve güzel Cumhuriyet’imizi kurduk. Her kimlikten, her inançtan, her yaşam tarzından insanlarımız var. Bunları bir ayrımcılık olarak değil, zenginlik olarak kabul etmeliyiz.”

Kılıçdaroğlu, “Bayrak ve vatanıyla sorunu olmayan herkesin başımızın üstünde yeri vardır. Dolayısıyla çizgiyi böyle koyduğunuz zaman hiçbir sorununuz da kalmamış olur.” dedi.

Ülkücülük ve milliyetçiliğin kendisi için önemli olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Eğer benim bildiğim ülkücülük vatanseverlikse, bayrak severlikse bir numaralı ülkücü, milliyetçi benim. Bizi hep eleştirirler, bize hep kızarlar, hep bağırırlar, ‘Teröristlerle kucaklaştın, şunu yaptın, bunu yaptın’, bir sürü laf ederler. Gerçekten anlamakta zorluk çekerim zaman zaman. Terör örgütünün saldırdığı adam benim. Hiçbir lider çocuğunu şanlı Türk ordusunda askerlik yapsın diye göndermezken kendi evladını normal askere gönderen de benim. Süleyman Şah Türbesi kendi topraklarımızdan kaçırılırken buna isyan eden de benim. Tank Palet Fabrikası ordunun elinden alınıp Katar ordusuna teslim edilirken buna isyan eden de benim. Hastanesi olmayan bir ordu… Türkiye Cumhuriyeti Devleti ordusunun hastanesi yok. Dünyada hastanesi olmayan tek ordu bizim ordumuz.”