Kaymakamlıktan festival iptaline açıklama: 'Ekolojik dengeye zarar verilebilir'

Muğla Valiliği'nin Fethiye'de düzenlenecek Milyon Fest'i iptal etmesinin ardından Fethiye Kaymakamlığı bir açıklama yaptı.

Kaymakamlıktan festival iptaline açıklama: 'Ekolojik dengeye zarar verilebilir'

Son dönemde gerici çevrelerin yaptığı çağrılarla artan festival ve konser yasaklarına bir yenisi daha eklenmiş, Muğla Valiliği, Fethiye’de 1-2-3-4 Eylül 2022 tarihleri arasında düzenlenecek olan Milyon Fest’i iptal etmişti.

Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ‘‘Gerekçesi yok. İdare Mahkemesi’ne başvuracağız. Kendine yakın insanların konserleri iptal edilmiyor. Ancak söz konusu Fethiye Belediyesi’nin İnlice Plajı’ndaki yapacağı konser olunca iptal ediliyor. Bu kararı gençlerimizin takdirine sunuyorum” ifadelerini kullanmıştı.

KAYMAKAMLIĞIN ‘EKOLOJİK DENGE’ SEVGİSİ

Fethiye Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada ise plajın Özel Çevre Koruma Bölgesi’nde olması nedeniyle festivalin iptal edildiği öne sürüldü. Açıklamada bölgedeki insan trafiği, ses ve ışık etkilerinin “ekolojik dengeye zarar verebileceği” öne sürüldü.

Açıklamada, “Muğla Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’nün İnlice Halk Plajı ile ilgili yapılan incelemede söz konusu alanın Fethiye-Göcek Özel Çevre Koruma Bölgesi, doğal karakteri korunacak alan ve arkeolojik SİT alanı içerisinde kaldığı, organizasyonun incelenmesi neticesinde, çadır, kamp alanları, karavan park alanları gibi şekilde düzenlemeler olacağı ve bu düzenlemeler sonucu bölgede yoğun insan trafiği, ses ve ışık etkileri yoğun insan faaliyetleri sebebiyle ekolojik dengeye zarar verilebileceği, özel koruma bölgeleri ile doğal SİT alanlarında izin alınmasının uygun olacağı, Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü’nün İnlice Mahallesi’ndeki orman ve halk plajı civarındaki ilgili festivalin yapılmamasına dair görüşü, İnlice Muhtarlığını ve İnlice Köyü Kalkındırma Geliştirme, Çevreyi Koruma Derneği’nin faaliyetin yapılmamasına dair 15 Ağustos tarihli dilekçeleri, tüm bu gerekçelerle 01-04 Eylül 2022 tarihlerinde İlçemiz İnlice Mahallesi İnlice Halk Plajında yapılması planlanan Milyonfest 2022 Rock Festivali organizasyonunun yapılması kaymakamlığımızca uygun görülmemiştir” denildi.