Kaymakamdan cemevi yöneticilerine tehdit: Devletimizin gücünü göstereceğiz

Nazımiye ilçesi Kaymakamı Uğur Tutkan, Düzgün Baba Cemevi başkanı ve yöneticilerini tehdit etti.

Kaymakamdan cemevi yöneticilerine tehdit: Devletimizin gücünü göstereceğiz

Dersim’deki Düzgün Baba Dergâhı, Nazımiye Kaymakamı Uğur Tutkan’ın silahlı kişilerle cemevi önüne gelip poz verdiğini ve yöneticilerini tehdit ettiğini açıkladı.

Dersim’in Nazımiye ilçesinde bulunan Düzgün Baba Cemevi’ne son 3 yılda 60 bin lira para cezası kesilmesine yönelik Cemevi Başkanı Sinan Kırmızıçiçek, cezaların hukuksuz şekilde kesildiği yönünde yazılı açıklama yaptı. Olayın basına yansımasının ardından Nazımiye Kaymakamı Uğur Tutkan ise kolluk kuvvetleri ile cemevine gidip eli silahlı bir şekilde çektiği fotoğrafı sosyal medya da paylaşarak Cemevi Başkanı Kırmızıçiçek’i tehdit etti.

Tutkan, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

“Dernek adı altında halkımızın inancını kullanarak, para toplayarak, topladığı paraları usulsüz kanunsuz ve Düzgün Baba Cemevi ve mekanı dışında yani amaç dışı harcayacaksın. Sonrada Cemevlerimizi biz ticarethane olarak göreceğiz. Kanunsuzluk, usulsüzlük, kıblesi olanlara doğru yolu göstereceğiz. Türkiye Cumhuriyeti kanun, hukuk devletidir. Sana da uzantılarına da öğreteceğiz; kanunu, hukuku ve devletimizin gücünü.”

Düzgün Baba Cemevi’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklama ise şu şekilde:

“Dün Düzgün Bawa Cemevi olarak yaptığımız açıklamadan sonra Nazımiye Kaymakamı Devletin kolluk güçleriyle Cemevimizin önüne gelip silahlarla poz verip, Cemevi başkanı ve yönetimini ‘size ve uzantılarınıza Devletin gücünü göstereceğim’ diye tehdit ediyor. İftiralarla karalamayla Cemevi yönetimine dönük algı yaratmaya çalışıyor. Varsa elinde kanunsuzluk ve usulsüzlük yaptığımıza dair bir belgen ver mahkemeye hukuk önünde hesaplaşalım! Bir Alevi inanç merkezine silahlarla gelip kapının önünde poz verip o Cemevinde hizmet verenleri tehdit ederek devletin gücünü böyle mi gösteriyorsun?”