Kaymakam, aracıyla çarptığı 13 yaşındaki çocuğun ölümüne neden oldu

Diyarbakır’ın Bismil ilçesinde karıştığı kazada bir çocuğun ölümüne neden olan Batman’ın Gercüş ilçesi Kaymakamı Server Sinanoğlu tutuklandı.

Kaymakam, aracıyla çarptığı 13 yaşındaki çocuğun ölümüne neden oldu

Gercüş Kaymakamı Server Sinanoğlu, kendisine tahsis edilen resmi plakalı makam aracıyla tek başına Diyarbakır’a gitmek için yola çıktı. Sinanoğlu, Bismil’de trafik ışıklarında  yolun karşısına geçmeye çalışan 13 yaşındaki Muhammet Ç. isimli çocuğa çarptı.

Bismil Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınan Muhammet Ç. yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Olayla ilgili başlatılan soruşturma çerçevesinde Kaymakam Sinanoğlu, polislerce doktor raporu alınmak üzere hastaneye götürüldü. Burada yapılan muayene ve alınan kan örneklerinde Kaymakamın alkollü olduğu ortaya çıkınca hakkında gözaltı kararı verildi. Geceyi emniyette geçiren kaymakam Server Sinanoğlu bugün Bismil Adliyesi’ne, oradaki sorgusunun ardından da tutuklanma talebiyle Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

Sinanoğlu, daha sonra çıkarıldığı Bismil Sulh Ceza Hakimliği tarafından“Taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olmak, alkollü araç kullanarak kasten trafik güvenliğini tehlikeye sokmak” suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.