Kavcıoğlu'ndan patronlara: Kredi çekip dolar alanların listesi elimde

Merkez Bankası Başkanı Kavcıoğlu, sanayi patronlarını 'döviz stokçuluğuyla' suçladı. Kavcıoğlu, bu kişilerin hepsinin listesinin ellerinde olduğunu söyledi.

Kavcıoğlu'ndan patronlara: Kredi çekip dolar alanların listesi elimde

İstanbul Sanayi Odası (İSO) Meclisi’nin temmuz ayı olağan toplantısı, “Reel Kesimi Destekleyen Nitelikli Finansman Politikalarının Üretim ve İhracat Açısından Önemi’’ ana gündemi ile Odakule Fazıl Zobu Meclis Salonu’nda yapıldı.

Toplantıya katılan Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, nitelikli finansmana ulaşamamaktan şikayet eden sanayi patronlarını, “kredi çekip döviz almak ve stokçuluk yapmak”la suçlayarak “Hepsinin listesi elimde” dedi.

Kavcıoğlu sözlerinin devamında “Türkiye’de bir döviz hastalığı var. Hala bankalardan ucuz kredi kullanıp döviz almanın önüne geçemedik. Merkez Bankası veya BDDK veya bankalar için ‘Kredi vermiyor’ deniyor. Ya el insaf. Hesabında 100 milyon dolar varken, 50 milyon dolar daha alıp hesabına koyma. Bunu vermeyeceğiz” diye konuştu.

İSO Başkanı Erdal Bahçıvan ise Kavcıoğlu’na, “Bankaların başı ve başkanı olarak bu süreci istismar eden bankaları ortaya çıkarmak için hakikaten sizi göreve davet ediyorum. Ayrıca kendisini enflasyondan korumak için stok yapmış sanayiciyi bu kapsama sokarsanız bu tehlikeli bir bakış açısına dönüşür” yanıtını verdi.

Konuşmasında dünyanın zor bir zamandan geçtiğini söyleyen Kavcıoğlu, Türkiye sanayisinin zor zamanları hem kendi çabaları hem de Merkez Bankası’nın sağladığı finansal koşullar sayesinde iyi şekilde geçirdiğini ileri sürdü.