'Kavcıoğlu sermaye kontrolü istiyor' iddiası

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu arasında ciddi bir görüş ayrılığı olduğu öne sürülüyor.

'Kavcıoğlu sermaye kontrolü istiyor' iddiası

FOX TV’de yayınlanan ‘Orta Sayfa’ programında, AKP içerisinde ekonomi politikaları konusunda yaşandığı iddia edilen tartışma anlatıldı.

Programın yorumcularından Nevşin Mengü, ekonomi kurmaylarının iki hafta önce Saray’da AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yaptıkları toplantıdan söz etti.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu arasında ciddi bir anlaşmazlık olduğunu öne süren Nevşin Mengü, Berat Albayrak’ın kardeşi Serhat Albayrak’ın sahibi olduğu Sabah gazetesinin bazı köşe yazarlarına dikkat çekti.

Mengü, “Sabah gazetesinin köşe yazarlarını okuyanlar Nebati’nin çok sert eleştirildiğini görecekler. Bunun altında ne var? İkiye bölünmüş durumda: Bir Şahap Kavcıoğlucular, bir Nureddin Nebaticiler” dedi.

İki hafta önce Fuat Oktay başkanlığında toplanan Ekonomik Koordinasyon Kurulu’nda bir uzlaşma çıkmadığını, daha sonra ise Kurul’un Cumhurbaşkanlığı başkanlığında toplandığını aktaran Mengü “Kulis bilgisi olarak aktarayım. O toplantı sırasında Merkez Bankası çalışanlarına ‘Bir dakika çıkmayın, bu önlemler alınabilir siz bekleyin’ deniliyor. Ve Merkez Bankası çalışanları gece yarılarına kadar kalıyor. Görünen o ki Nureddin Nebati tarafı ağır basmış” ifadelerini kullandı.

Mengü, Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu’nun sermaye kontrolü istediğini, daha sonra Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, serbest piyasadan taviz verilemeyeceğine dair vurguların ise Merkez Bankası’na yönelik olduğunu öne sürdü.