Katar Dünya Kupası CEO'sundan iş cinayeti açıklaması: Ölüm de hayatın bir parçası

Medyaya yansıyan haberlere göre Alex isimli işçi, bir forkliftin yanında yürürken rampadan kayarak betona düştü. Olay yerine intikal eden sağlık ekipleri ağır yaralanan işçiye müdahale etse de Alex'i kurtaramadı.

Katar Dünya Kupası CEO'sundan iş cinayeti açıklaması: Ölüm de hayatın bir parçası

Dünya Kupası’na ev sahipliği yapcağının belli olmasından itibaren turnuva için sıkı bir hazırlığa girişen Katar, bir süredir iş güvenliğini sağlayamamakla ve rekor seviyede işçi ölümlerine yol açmakla eleştiriliyor.

Son olarak Alex isimli bir Filipinli işçinin Katar’daki bir eğitim sahasında hayatını kaybetmesinin ardından iş güvenliğine ilişkin sorular yöneltilen 2022 Katar Dünya Kupası İcra Kurulu Başkanı (CEO) Nasır el Khater, Filipinli işçinin yaşamını yitirdiğini doğrulayarak, şu ifadeleri kullandı:

“Ölüm de hayatın bir parçası. Sizi işte de yakalayabilir, uykunuzda da. Dünya Kupası’nın tam ortasındayız ve başarılı bir organizasyon yürütüyoruz. Yine de hakkında konuşmak istediğiniz şey bu mu?”

İşçinin ailesine taziye dileklerini ileten el Khater, olayın nasıl meydana geldiğine dair detay vermedi. Ancak medyaya yansıyan haberlere göre Alex isimli işçi, bir forkliftin yanında yürürken rampadan kayarak betona düştü. Olay yerine intikal eden sağlık ekipleri ağır yaralanan işçiye müdahale etse de Alex’i kurtaramadı.
Katarlı yetkililer Alex’in ölümünde iş güvenliği ihmalinin olup olmadığına dair bir soruşturma başlattıklarını açıkladı.

Batı medyasına göre Katar’daki Dünya Kupası hazırlıkları kapsamında şimdiye dek yaklaşık 6 bin 500 göçmen işçinin hayatını kaybettiği tahmin ediliyor. Katarlı yetkililer ise bu sayının 400 ila 500 civarında olduğunu ileri sürüyor.