Karaismailoğlu'ndan asgari ücret yorumu: Gayet iyi rakam

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, yeni asgari ücret ile ilgili, "Gayet iyi rakam, sonuçta çalışanların cebine iyi para girecek" yorumunu yaptı.

Karaismailoğlu'ndan asgari ücret yorumu: Gayet iyi rakam

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Habertürk TV’de gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı 2023 yılı asgari ücretinin 8 bin 506 TL olarak belirlenmesine değinen Karaismailoğlu, “Çalışanlar daha fazla üretecek, kazanacak. Gayet iyi rakam. İnşallah ülkemizde pozitif gelişmelere yol açacak” dedi.

“Enflasyonla mücadele geri adım atılmadan devam edecek” diyen Karaismailoğlu, “Onu da takip edeceğiz. İnşallah daha bereketli olacak. Sonuçta çalışanların cebine iyi para girecek, daha fazla çalışarak işverene getiri olarak dönecek. Bizim çalışanlarımıza da aynı oranlarda yansıyacak” ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na yönelik hapis cezası ve siyasi yasak kararını yorumlayan Karaismailoğlu, şunları kaydetti:

Sonuçta mahkeme kararı. Doğru ya da yanlış bulmak haddime değil. Kesin olmayan bir karar var. Beğenirsiniz, beğenmezsiniz… Mahkeme millet adına karar verir. Burada yanlışlık, düzeltilmesi gereken bir nokta varsa istinafı, var Yargıtay’ı var. Bir yanlış varsa sonuçta düzeltilir. Sonuçta mahkemenin almış olduğu ara karardır bu. Kesinleşmesi için önümüzde süre var.

O yüzden bugün karara sevinmek veya üzülmek farklı bir şey. Karar sonucunda etkilenenlere baktığınızda zannederseniz maç kazanmış, bu da trajikomik bir hikaye. Önümüzde cumhurbaşkanlığı seçimi var. Adayların birbirine operasyon çekmek şeklinde düzenlemeler trajikomik.Yapılan işleri denetleyen kanunların belirlemiş olduğu mevkiler, makamlar, mahkemeler var. Bir süreç varsa karşılığında süreç var. Yargı kararının, kesin olmayan karar sonucunda gösterilen tavır trajikomiktir.