Kanal İstanbul çevresi yapılaşmaya devam ediyor: Orman ve tarım alanlarına tapu verildi

AKP iktidarı talan ve yağma projesi Kanal İstanbul'un çevresinde yapılaşmayı sağlamak için tapu çıkarmaya devam ediyor.

Kanal İstanbul çevresi yapılaşmaya devam ediyor: Orman ve tarım alanlarına tapu verildi

AKP iktidarının İstanbul’un felaketi pahasına rant ve talan için inat ettiği Kanal İstanbul’un çevresinde tarım ve orman alanlarına kurulacak “yenişehir” için bir adım daha atıldı.

KADASTRO BİR AY SÜREYLE ASKIDA KALACAK

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı,  ‘Yenişehir Rezerv Yapı Alanı’nın 1, 2 ve 3’üncü etaplarının planlama sürecinin tamamlanmasının ardından, İmar Kanunu’nun 18. Maddesi hükümlerince hazırlanan imar uygulamasını 10 Ocak 2022 tarihinde onayladı. Net arsa tapularının belirlendiği 18. Madde uygulamasına ilişkin kadastro cetveli, itirazlar için 17 Ocak itibariyle askıya çıkarıldı. Kadastro cetveli bir ay süreyle askıda kalacak.

Sözcü’den Özlem Güvemli’nin haberine göre, tapusu çıkan alanlar, Yenişehir’de en çok yapılaşmanın yer aldığı  2 ilçe ve 15 mahalleyi kapsıyor. Tapusu çıkan mahalleler Arnavutköy’ün  Çilingir, Tayakakadın, Hacımaşlı, Haraççı, Sazlıbosna, Dursunköy, Yeniköy, Baklalı, Hadımköy , Boyalık, Yassıören, Taşoluk mahalleleri ile Başakşehir ilçesinin Kayabaşı, Şamlar, Şahintepe mahalleleri oldu.

Kanal İstanbul güzergahında bulunan Başakşehir Tatarcık Mahallesi’ni de kapsayan Özel Proje Alanı’nın tapu ve ruhsat süreci de 4 Mayıs 2021 tarihinde onaylanmış ve askıya çıkarılmıştı.