Kamu emekçilerinden bordrolu eylem

KESK İzmir Şubeler Platformu, artan enflasyon karşısında maaşlarının erimesini Konak YKM önünde yaptıkları maaş bordroları yakma eylemiyle protesto etti

Kamu emekçilerinden bordrolu eylem

Kamu emekçileri kriz nedeniyle artan enflasyon karşısında maaşların erimesini bordroları yakarak protesto etti.

BirGüün’den Berkay Sağol’un haberine göre, İzmir’de Konak YKM önünde bir araya gelen KESK İzmir Şubeleri Platformu üyeleri, geçinemediklerini dile getirdi.

Yapılan açıklamada, “Binbir türlü zorluk içinde borçla harçla ayakta kalmaya çalışırken yeni yıla da gözlerimizi fahiş zamlarla açtık. Yılın daha ilk dakikalarında elektriğe, doğalgaza, akaryakıt ürünlerine, ulaşıma yapılan astronomik zamların şokunu atlatmadan her yanımız adeta zam kasırgası ile sarıldı. Her alış verişte cebimizden çıkan para artarken poşetlerimiz küçüldükçe küçülüyor. Maaşımızı dolarla almıyoruz ama tükettiğimiz her şey döviz fiyatlarına göre artıyor. Son bir haftadaki katmerli zamlar asgari ücrete yapılan yüzde 50,4 artışı bile çoktan eritti. Buna rağmen biz kamu emekçilerine önümüzdeki altı ay için yüzde 7,5’luk maaş zammı dayatıyorlar. Enflasyon farkını öne çekmekten ibaret yüzde 2,5 artışı ‘refah payı’ diye yutturmak istiyorlar” denildi.

Kamu emekçisi maaşının ocak ayında 7 bin 151 TL’ye çıktığı ancak maaşla alınan her şeyin miktarının azaldığı belirtilen açıklamada şunlar söylendi: “Yıllardır gerçek enflasyonu iliklerimize kadar yaşadık. Yaşamaya devam ediyoruz. Maaş artışlarımızı yaşadığımız hayat pahalılığını yansıtmayan, resmi enflasyon rakamlarına endeksleyen mutabakatlara hiç sıkılmadan ‘toplu sözleşme’ dediler. ‘Yetkili’ sıfatı ile masaya oturanlar mangalda kül bırakmayan laflar ettiler. Sonuçta fatura daha fazla yoksullaşma, daha fazla güvencesizleşme olarak hepimize kesildi. Maaşlarınızdaki erime yerini buharlaşmaya bıraktı. Yoksulluğumuz arttı. Sadece son bir hafta içinde yaşadığımız fahiş zamlar refah payı aldatmacasını çoktan yutmuş bulunuyor.”